вівторок, 26 лютого 2013 00:30

Після укусу п'явки кров тече шість годин

Автор: фото: Вікторія МАРЦЕНЮК
  Вінницький гірудотерапевт Віктор Мельник ставить п’явки на низ живота пацієнтці. Вона прийшла лікувати гінекологічну недугу
Вінницький гірудотерапевт Віктор Мельник ставить п’явки на низ живота пацієнтці. Вона прийшла лікувати гінекологічну недугу

— У молодості ноги чисті були. А з роками всьо більше появлялось фіолетової павутини на них. До того дошло, шо ноги чорні стали й опухші, — розповідає вінничанка 65-річна Надія Мельничук. — Боліли, пекли дуже. Ходити, навіть взутися нічо не могла.

Жінці діагностували варикозне розширення вен. Похресниця відвезла її на лікування п'явками.

— Приїхала і каже:" Крьосна, я нашла, хто тебе вилічить". П'явочнік подивився мене, сказав, що буду здорова, — розповідає Мельничук. — Я тих п'явок боялася. Оказалось не страшно. Вони, коли кусають, трохи больно, а як п'ють — нічо не чуствую. Але раз так тягли, що не могла вилежати.

Надія Григорівна ходила на процедури двічі на тиждень.

— Перші два рази після укусів багато крові ляло. Як врач знімав їх, до місця укусу прикладав прокладку і приклеював скотчем. Знімала її, повну крові через 6 часов. Сліди від укусів сходять за пару днів.

Сеанс триває 1 год. Жінка вилікувалась за 15 процедур. Іншим пацієнтам вистачало 10.

— Тепер ноги білі стали. Набряків і болей нема, нормально хожу, — каже.

Варикоз — це захворювання вен, в яких застоюється кров.

— Через порушений кровообіг вени роздуті й набряклі, ноги болять. Причинами варикозу є спадкові слабкі й тонкі стінки вен, гормональний стан жінки, — пояснює вінницький лікар-гірудотерапевт Віктор Мельник, 45 років. — Велике навантаження на ноги — ходіння на високих каблуках, незручне взуття, сидяча робота, піднімання важкого. Ще надмірна вага та мала рухливість.

П'явки мають у слині герудін — фермент, через який кров не згортається швидко.

— Це  не дає їй застоюватися і помагає розсмоктуватися, — каже Віктор Григорович. — Кров розріджується й очищається. П'явки відкривають протоки, через які виходить уся грязь, яка накопичилась в організмі. Всі болячки в людей через брудну кров.

Замовляє п'явок на спеціалізованій фабриці в Білорусі. За один сеанс ставить по п'ять-шість.

— Їх ставлю за біологічно активними точками. Перший раз завжди — в пупок і зону печінки. Через ці органи тіло запам'ятовує укус. Якщо зразу поставити на ноги, п'явка лопне від тиску. Тоді можна ставити на будь-яке місце і буде нормальний відтік крові. Ставлять у зоні, що відповідає хворобі людини. При варикозі це ноги. Починаю зверху, із кожним сеансом спускаюсь нижче. Щоразу ставлю на нове місце.

П'явки виділяють гормон радості

Наприкінці сеансу лікар вибирає шприцом кров із п'явки. Обколює пацієнту місце біля укусу.

— Там активізується імунна система. Після першого сеансу в людини дуже багато крові виходить, за другим — вдвічі менше. Приблизно після сьомого п'явки голодні тікають, нема що їсти. Після того, як їх забираю, до місця укусу прикладаю жіночу прокладку, бо вміщає багато крові. Пластиром не приклеюю, бо може викликати алергію й тяжко віддирається.

Після процедури радить не митися 12 год.

— П'явки одноразові, після користування гинуть. Протипоказані при вродженому порушенні згортання крові, вагітності, тяжкій анемії, виразці. Всі інші хвороби вони лікують, навіть простатит та безпліддя. Ще п'явки при укусі випускають в організм гормон радості. Тому в пацієнтів зразу покращується настрій.

 

Зараз ви читаєте новину «Після укусу п'явки кров тече шість годин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути