пʼятниця, 02 березня 2012 05:00

Після грипу помічна квасоля

За тиждень, коли грипує, людина втрачає річний запас сил. Після хвороби довго відчуває слабкість.

— Молоді здорові люди цілковито відновлюються за тиждень. Літні, буває, хворіють ще місяць, — розповідає терапевт Івано-Франківської міської поліклініки №3 Стефанія Скрипник.

Радить пацієнтам не братися до важкої роботи.

— Щодня випивайте хоча б горня курячого бульйону. Він допомагає організму боротися із бактеріями та відновлювати сили. Корисний також для серця, яке під час хвороби перетрудилося. У цей час особливо відчутна втрата білків, тому треба їсти нежирне м'ясо, сою, квасолю, горіхи та рибу.

Щоб відновити імунні клітини крові, потрібні залізо та цинк. Вони є в м'ясі, печінці, крупах. Корисні ананаси, банани, манго.

— Тим, хто переніс важку форму грипу, раджу приготувати універсальну суміш, в якій є все конче потрібне. Візьміть по 300 грамів волоських почищених горіхів, кураги та родзинок, два лимони з цедрою. Перемеліть на м'ясорубці і додайте 300 грамів меду.

При грипі треба багато пити чаю з малиною та медом, трав'яних узварів. Тепле молоко з маслом і медом ефективне як відхаркувальний засіб.

Зараз ви читаєте новину «Після грипу помічна квасоля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути