вівторок, 02 квітня 2013 11:55

Під час епідемії грипу антибіотики заміняють куркумою

 

Через загрозу епідемії грипу шкільні канікули у столиці продовжили на три дні. У деяких населених пунктах Полтавської, Сумської, Волинської, Хмельницької, Луганської областей та в Криму — на 8-14 днів.

Столичний лікар-натуропат 57-річна Олена Світко відчула симптоми грипу після купання в басейні наприкінці березня.

— Людей там багато, несуть інфекції, а тепла вода хороший переносник. Уранці поплавала, а ввечері знобить, голову ломить — зловила інфекцію, — каже.

У своєму кабінеті набирає пів чайної ложки спеції куркуми. Капає на неї дві-три краплі ялицевої олії. Радить ще додати базилікову. Кладе в рот і запиває чаєм із журавлини та меду. Щоб його приготувати, 20 ягід розминає в чашці, заливає окропом. Додає столову ложку меду. Таке радить приймати тричі на день за підозри на застуду.

— Куркума сильний антибіотик, а журавлина збирає по організму віруси й нищить. Вони виділяють токсини, тому в людини починаються соплі, кашель з мокротою.

Радить парити ноги у відварі верби. Діє, як аспірин. Купити букет котиків, поламати й проварити 15 хв. на малому вогні. Парити півгодини, весь час доливаючи гарячий відвар.

— Після парення лягаю спати. Перед тим можу випити стакан гарячого червоного вина. Додаю в нього дрібку червоного перцю й 20 грамів малинової настоянки. Щороку заливаю 3-літровку ягід горілкою.

Після цих процедур грип не розвивається. Куркуму для профілактики можна їсти кілька днів.

— Якщо віруси не вивести в перший день, розмножуються й опускаються в тілі. Наступного дня починає дерти горло, потім інфекція опускається нижче — в бронхи, й до кишечника доходить. Знайомі в інфекційну лікарню попали через грип. У них пронос був, як при дизентерії. Зараз дуже складний вірус, бо весь час мутує. Як мікробіолог запевняю, що щеплення — це чепуха. А температуру треба берегти, а не збивати. Вірус в організмі загине при 38 градусах.

Радить не пити жарознижувальних таблеток, а обгортатись простирадлом, змоченим у розчині оцту.

— Під час епідемії треба їсти багато грибів і гречки. Вони підвищують імунітет. Звичайний чай замініть на калиновий. Гіпотонікам краще з'їдати на ніч ложку суміші з рівних частин потертого хрону, цибулі, часнику й лимону. Присмачуйте медом.

Ацетон збивають хлібом та солодким чаєм

Діти хворіють на грип учетверо частіше за дорослих, каже столичний педіатр і гомеопат 39-річна Марія Савінова.

— Якщо температура не спадає більш як п'ять днів, почалося ускладнення. Найчастіше це бронхіт. Через хворобу знижується вироблення шлункового соку. Порції зменшіть удвічі. Корисне кисле пиття — компот із лимоном та медом, морс.

До 13 років може зростати рівень ацетону.

— Коли дитина злягла з температурою, вона не може їсти. В організм не потрапляють вуглеводи, і він починає розщеплювати жири. Виробляється ацетон, який пригнічує апетит і викликає нудоту. Тому дитина не може їсти, блює. А як не їсть, ще ацетону більшає. Іноді доводиться витягати з цього стану під крапельницею, — каже терапевт Олександр Рильцов.

Радить батькам годувати хвору дитину хлібом, макаронами, печивом. Давати солодкий чай, мед.

— Регулярно, не чекаючи, доки дитину знудить. Можна купити в аптеці 5-відсотковий розчин глюкози. Вона засвоюється набагато швидше за хліб.

 

Зараз ви читаєте новину «Під час епідемії грипу антибіотики заміняють куркумою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути