пʼятниця, 06 січня 2012 06:45

Печінку чистять виноградним соком

Автор: фото з сайта www.ljpoisk.ru
  При запаленні слизової оболонки шлунка помічне насіння льону. Відвар нагадує кисіль, лікує гастрит і виразку
При запаленні слизової оболонки шлунка помічне насіння льону. Відвар нагадує кисіль, лікує гастрит і виразку

— Ходила по гостях на свята, удома стіл накривала. Цілий місяць перед Новим роком постила, а тоді за раз напхалася вкуснятіни. На другий день ще був апетит, бо вночі горілку пила. А до вечора вкуса їжі вже не чуствовала. На ранок у роті було гірко, наче коти побували. Поїла тушеної картошки з м'ясом, то наче камініців наковталася, почало нудити. Гидко думати про масло чи яйця. Що б не випила чи з'їла — весь живіт ріже, — розповідає чернігівка 37-річна Валентина Ковалевська. — Мабуть, зірвала давній гастрит.

Столичний дієтолог 53-річна Лариса Чопенко пояснює, після новорічних свят варто два тижні дотримуватися щадної дієти. Це допоможе при загостренні хронічних хвороб органів травлення. Треба їсти п'ять разів на день малими порціями. Смажені та тушковані страви варто замінити на варені та приготовлені на парі. Помічні ненаваристі овочеві супи, каші-розмазні, киселі.

— Перше, що треба зробити після свят — це допомогти нормально запрацювати печінці, підшлунковій, ниркам і шлунку. Алкоголь виводиться з організму за 40 годин, а жири та шкідливі речовини затримуються довше. Кров отруюється незасвоєними продуктами, які почали гнити. Від переїдання і великих кількостей алкоголю в організмі накопичується зайва рідина, порушується серцевий ритм.

Для очищення печінки корисно пити свіжі виноградний та яблучний соки. У нектарах їх лише 40%, решта — вода, цукор. На десерт найкраще їсти сухофрукти. Курага, чорнослив і родзинки покращують перистальтику кишечника, запобігають запорам. Допомагають швидше вивести токсини. Для травлення корисно випивати п'ять склянок чистої води на день — крім соків, супу та компотів. Очищувальну дію має варений гарбуз і буряк.

— Помічна картопля, зварена в мундирі. Вона містить крохмаль і клітковину, які виводять шлаки та нітрати. Але не їжте більше двох картоплин на день. Корисне відварне м'ясо — його краще вживати на обід, не більш як 100 грамів. Замість жирного твердого сиру їжте свіжий домашній. Намащуйте його на вчорашній висівковий хліб, притрушуйте свіжою зеленню.

При запаленні слизової оболонки шлунка допомагає насіння льону. Воно покращує травлення, змащує стінки шлунка, лікує гастрит та виразку. Для лікувального відвару дві  столові ложки насіння заливають у каструлі двома склянками холодної води. Варять на невеликому вогні 20 хв., доки не почне загусати. Проціджують через сито. Відвар виходить схожим на кисіль. Суміш п'ють перед їжею та по півсклянки зранку та ввечері.

Зараз ви читаєте новину «Печінку чистять виноградним соком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути