понеділок, 19 листопада 2012 07:30

Печінку чистять розмоченою гречкою

— Чистила печінку оливковою олією і лимонним соком. Спочатку тошнило, а через тиждень почало сильно боліти в шлунку. Виявилося, загострився гастрит, — каже полтавка 36-річна Олена Шумкова.

Столичний дієтолог Наталія Самойленко пояснює, що під час такої чистки виділяється багато жовчі. Вона потрапляє до шлунка і подразнює його. Якщо людина мала гастрит або виразку, їй погіршає.

— Чищення печінки буває небезпечним для життя, якщо у жовчному міхурі є великі камені. Вони можуть перекрити жовчовивідні протоки. Тоді починаються печінкові кольки, сильні болі в попереку. Необхідна операція. Якщо є камінці в жовчному, краще  їсти багато кисломолочних продуктів і відмовитися від смаженого.

Радить оздоровлювати печінку гречкою. Увечері столову ложку крупи заливають склянкою  води. До ранку набрякає. Заправляють столовою ложкою оливкової олії та їдять. Так харчуються щоранку протягом місяця.

— За цей час жовчний міхур і печінкові протоки очищуються від токсинів і шлаків, виходять малі камені, зменшується запалення.

— Найм'якший спосіб почистити печінку — щодня за 20 хвилин до сніданку випивати чайну ложку гарбузової олії. Так можна робити хоч усе життя. Результат буде помітним за півроку. У перші дні не можна їсти м'яса і риби, навіть варених. За день корисно їсти не менше трьох яблук, на обід та ввечері — салат із варених буряка, моркви. Наприкінці тижня можна їсти каші, рибу і яйця.

Перший тиждень не вживають солі, аби подразнення слизових шлунка та кишківника швидше минуло.

— Такі процедури покращують і стан крові. Шкіра стане гладенька і м'яка, зникнуть головні болі та синці під очима.

Зараз ви читаєте новину «Печінку чистять розмоченою гречкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути