понеділок, 17 жовтня 2016 00:10

Оженився через місяць після операції на сколіоз

 

— На День Незалежності робили складну операцію в нашому філіалі у Стрию. Тривала 12 годин, — каже Ігор Курілець, директор Міжнародного центру нейрохірургії. — 23 річний чоловік виріс на 10 сантиметрів після операції. Мав викривлення хребта понад 120 градусів. Був весь покручений, із горбом.

Святославу встановили 24 титанові імпланти — металеву конструкцію з пластин і гвинтів. ­Хребет вирівняли до 50 градусів. Під час операції виникли ускладнення.

— В якийсь момент прилади зафіксували, що спинний мозок перестав працювати. Мусили зупиняти операцію. І гормони застосовували, і кисень. Після того, як Святослав вийшов із наркозу, виявилось, що одна нога не працює, а друга ледь-ледь. Ми були пригнічені. Але Бог є на світі. Через два-три дні у чоловіка все відновилося, почав оживати. При сколіозі високого ступеня внутрішні органи здавлені. Ребра тиснуть на серце й легені. Людина задихається. Після випрямлення хребта починають розправлятися, працювати на повну силу. Святослав виріс на 10 сантиметрів після операції.

Через тиждень функції організму відновилися повністю. І навіть більше — Святослав освідчився дівчині.

— Була у нього подружка, яка жаліла й підтримувала. Так він у палаті запропонував їй руку і серце. Зразу після виписки, як приїхав додому, сказав батькам робити весілля якнайшвидше. Як кажуть, з корабля на бал. Мене теж запросили.

А місяць тому оперував у Стрию грижу міжхребцевого диску в пожежника, який через два тижні теж одружився.

Операцію з вирівнювання при сколіозі найкраще робити дітям ­віком від 10 до 15 років. Тоді хребет ще гнучкий. Вчасно виконані операції — до 60 градусів. Тоді хребет можна вирівняти майже на нуль. Через рік людина може мати нормальне життя. Лише ­заборонені екстремальні види спорту.

Запис на консультації до Міжнародного центру нейрохірургії:

Центральна клініка, м. Київ, вул. Липська, 11, ст. метро Хрещатик, тел. 0(44) 592 68 78.

Лікарня "Нафтохімік", м. Кременчук, вул. Свіштовська, 3, тел.: 0(99) 309 20 21, 0(536) 76 84 35.

Зараз ви читаєте новину «Оженився через місяць після операції на сколіоз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути