понеділок, 30 травня 2016 07:15

Відвар із кореня аїру розм'якшує сухі мозолі

— Щороку після зими мучуся з мозолями. Сапаю на городі в калошах, бо мокра земля. Ноги паряться і потім нічого не можу взути. А за кілька днів годі ступити, — каже 51-річна Ніна Крохмалюк із міста Миргород Полтавської області. — На пластирі маю алергію. Коли ліплю його, навколо з'являється висипання. Як кілька ночей підряд — утворюється рана. Моя сусідка знається на травах, порадила свої методи. За тиждень від мозоля залишилася ямка.

Сухий мозоль не можна зрізати. Слід розпарити його, потім накласти компрес.

— Роблю відвар із кореня аїру, ромашки й соди. Все перемішую в рівних пропорціях. Беру по столовій ложці. При загрубілих сухих мозолях допоможе лимон. Шматочок прикладають до ранки, фіксують пластиром або забинтовують на ніч. Через три дні зрізують. Також лимон лікує й мозолі між пальцями.

Компрес із чорносливу розм'якшує сухі ступні.

— Кип'ячу склянку молока. Кидаю туди жменю чорносливу з кісточками. На малому вогні варю півгодини. Дістаю один чорнослив, видаляю кісточку. Прикладаю до мозоля. Як охолоне, сливку змінюю на теплішу. Повторюю п'ять-сім разів на день.

Зараз ви читаєте новину «Відвар із кореня аїру розм'якшує сухі мозолі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути