середа, 04 травня 2016 05:50

Очі промивають відваром із яблуневих гілок

Автор: ФОТО З САЙТА www.zdorovya.ru
  Кон’юнктивіт найчастіше мають жінки та діти
Кон’юнктивіт найчастіше мають жінки та діти

— Очі почервоніли, стали сльозитися, боліти та свербіти. Лікар у поліклініці встановила діагноз — кон'юнктивіт. Виписала п'ять видів крапель, сказала капати їх чотири рази на день. Як переставала — очі знову сльозилися і свербіли, — розповідає киянка 35-річна Ольга Майданюк. Працює в інтернет-магазині. Проблеми з очима має щовесни.

Кон'юнктивіт — запалення слизової оболонки ока. Під час загострення людина все бачить розпливчато. В очах двоїться. Важко дивитися телевізор, читати з комп'ютера. Зір погіршується. Потім поступово відновлюється.

— Торік лежала в лікарні. Медсестра порадила промивати очі відваром із гілок солодкої яблуні. Потрібно наламати тоненьких пагонів. Залити склянкою окропу, дати настоятися три-чотири години. Процідити і додати ще склянку окропу. Цим щоранку промивати очі. Тепер, як тільки починається сухість в очах і свербіння, заварюю цей відвар. За день-два все минає.

Весною під час сильного вітру збудники кон'юнктивіту розносяться з пилом. Недуга може передаватися від хворої людини — в транспорті, офісі.

— Кон'юнктивіт може бути кількох форм: алергічний, вірусний чи бактеріальний, — говорить офтальмолог 37-річний Іван Габренко з вінницької обласної лікарні. — Останній буває в дітей, які труть очі руками. Відвар яблуні може допомогти. Кора й сік гілочок містять слабкий антисептик. Раджу використовувати сильніший — мед. Краплю розводити в 10 краплях води й закапувати в око. Але якщо на мед є алергія, людина може осліпнути. Лікуйтеся антибактеріальними краплями. Без них одужання затягнеться.

Кон'юнктивіт найчастіше мають жінки та діти. Також це хвороба водіїв, продавців ринку та людей, які працюють за комп'ютером.

— Для профілактики раджу промивати очі чаєм із волошки. Чайну ложку залити склянкою окропу, прокип'ятити п'ять хвилин і дати настоятись кілька годин. Відвар процідити і теплим протирати очі, — каже лікар. — Можна використовувати й звичайний чорний чай без домішок.

Заражені лінзи викидають

— Не можна вдягати заражені лінзи— так хвороби не позбудетесь, — говорить офтальмолог 37-річний Іван Габренко з Вінницької обласної лікарні. — Їх не продезінфікуєш. Краще викинути. Нові одягають через півмісяця після одужання.

Зараз ви читаєте новину «Очі промивають відваром із яблуневих гілок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути