пʼятниця, 23 вересня 2011 07:19

Настоянкою з веселок лікують простатит

28-річний Віктор Бондарчук із села Новостав Рівненського району щодня з'їдає по одному свіжому грибу-веселці. З інших готує настоянку на спирту або роздає знайомим.

— То є природні ліки. Хоч смердить, зате корисно, — запевняє він. — Ще моя бабця так цироз печінки лікувала. Я вживаю свіжими для профілактики грипу та п'ю як настоянку від ангіни. Якщо болить горло, треба пополоскати і біль зніме як рукою. Чув, що французи їх свіжими їдять, як делікатес.

Бондарчук прокидається о 5.00 і йде в ліс. По 2–3 год. шукає під листям білі кульки, схожі на яйця.

— Веселки тхнуть падаллю. Бачу, де рояться мухи над горбком — отам і гриби. Неприємний запах приваблює комах, вони розносять спори на лапках. Веселки ростуть у мішаних лісах, по шість-вісім років на одному місці.

Зрілий гриб іще називають "фаллюсом нескромним", а в народі — срамником, бо схожий на чоловічий статевий орган. На ліки зривають недозрілий гриб, у формі яйця.

— Зажав носа, швидко відкрутив — і в целофанову торбу. Сьогодні набрав 30 штук. Деякі наче пом'яті та мають боріздки. Це означає, що давно дощу не було, у лісі сухо. Але гриби все одно згодяться.

Для лікування беруть тільки свіжі круглі веселки. За кілька годин після збирання вони тріскають і проростають, стають непридатними.

Гриби не миють, а обтирають насухо тканиною. Для питної настоянки 50 г грибів заливають склянкою горілки. Можна замінити теплою оливковою чи лляною олією. Суміш настоюють три тижні в холодному місці. Готову не проціджують.

— Настоянка виходить золотаво-коричневого кольору. Щоб знизити тиск при гіпертонії, треба пити до їди по чайній ложці двічі на день.

Для натирання настоянку роблять міцнішою. У 200 г горілки замочують 100 г грибів. Ліками змащують виразки від цукрового діабету, укуси комах, подряпини. Також натирають поперек при радикуліті. Настоянкою з веселки лікують виразку шлунка, простатит, псоріаз та екзему. При гастриті п'ють по столовій ложці тричі на день протягом місяця.

— Добре загоює рани, — Віктор Бондарчук показує долоню. — Порізав руку сокирою, коли рубав дрова. За пару тижнів затягнулося, тепер тільки шрам маю.

Веселку в лісі інколи плутають із дощовиком. На доторк "яйце" м'якше і нагадує пружне желе. Збирають веселку із травня по жовтень — до перших заморозків.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Настоянкою з веселок лікують простатит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути