понеділок, 27 серпня 2012 06:00

Молоко з куркумою п'ють на ніч

Москвич Андрій Черепанов, шеф-кухар ресторану "Джаганнат", готує вегетаріанські, ведичні та індійські страви. Знає, як застосовувати спеції замість ліків.

— Деякі приправи стимулюють або згладжують процеси в тілі. Повнуваті люди не повинні вживати корицю, бо вона ще більше провокує розслабленість. Таким краще також відмовитися від йогурту та картоплі. Рухливим людям, у яких добре працює травлення, не варто зловживати чилі, гвоздикою, імбирем. Вони наче розпалюють вогонь усередині.

Радить, які спеції краще використовувати взимку, а які влітку.

— Гвоздика, кориця і кардамон зігрівають. Разом з фенхелем та чорним перцем їх додають в індійський масала-чай. Після такого відчуваємо тепло. Зігріває також імбирний чай. Він виводить слиз із організму, корисний при нежиті, кашлі.

Влітку пропонує пити напої на основі кефіру, додаючи спеції.

— Чудово охолоджує напій лассі. Йогурт один до одного розводимо водою, додаємо чорну сіль, молотий тмин і кінзу. Ще у спеку добре охолоджує огірок — посоліть його, помажте перцем. В Індії їх продають посеред вулиці замість води. Не дарма українці роблять окрошку.

Найбільше цінує куркуму. Це природний антисептик, що очищує кров, зміцнює кістки, сприяє імунітету. Ввечері радить пити молоко із куркумою та кардамоном. Таке має заспокійливу дію, живить мозок.

Зараз ви читаєте новину «Молоко з куркумою п'ють на ніч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути