вівторок, 20 серпня 2013 00:00

Магнітні бурі найсильніші у метро та літаках

— Стою собі в метро, дивлюся у вікно. Раптом перед очима все попливло і я впала, — говорить киянка 30-річна Галина Бас. У понеділок, 12 серпня, по обіді їхала в метрополітені. — Якісь жіночки напоїли водою, дали пігулки. Кажуть, якраз була магнітна буря. Раніше ніколи не втрачала свідомість.

— 12 серпня була магнітна буря, — розповідає столичний сімейний лікар Микола Грановський, 43 роки. — Найсильніше її відчувають у літаках і метро, тому не раджу в цей час їздити. У пасажирів метро частіше стаються серцеві напади. Найсильніші магнітні поля у вагонах та біля краю платформи.

У другій половині серпня прогнозують шість магнітних бур по 2-3 год., каже він.

— Сильні будуть у четвер 22-го вранці, 24-го з 16.00 до 18.00, 27-го вранці й 31-го по обіді. На них першими реагують люди, які мають мігрені, перепади тиску і слабкість.

Вплив магнітних бур відчуває кожен п'ятий, додає лікар. Особливо діти, літні люди, перевтомлені. Також під час стресу.

— Частіше звертаються з інфарктами і гіпертонічними кризами. Кров гірше тече, тому настає кисневе голодування в судинах. Організм викидає в кров гормони стресу. Людині стає погано, болить голова, калатає серце.

Радить після їжі пити 15 крапель настоянки евкаліпту з водою, заварювати чай із листя суниці.

— Робіть зранку зарядку і контрастний душ. Відмовтеся від алкоголю та кави. Не їжте жирного, гострого й солодкого, бо в крові підвищується холестерин. Якщо маєте хвороби серця — пийте найбільшу дозволену дозу ліків. Можна випити аспірину, щоб розрідити кров.

Радить приймати валеріану або настоянку півонії. Також їсти журавлину, чорну смородину. Свіжу або консервовану чорницю, вишню, лимон, абрикос, персик.

Магнітні бурі в серпні:

22 — 7.00-10.00

24 — 16.00-18.00

27 — 5.00-8.00

31 — 16.00-18.00

Зараз ви читаєте новину «Магнітні бурі найсильніші у метро та літаках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути