"Раніше працював на хімічному заводі. За радянських часів на шкідливому виробництві видавали молоко. Кажуть, що важкі метали в організмі тримаються багато років. Чи потрібно й надалі пити молоко? Підкажіть, які ще продукти виводять отруту з організму?"
Листа підписав Євген Малков із Луганської обл.
Нейтралізувати отрути й токсини в організмі допомагає морська капуста. Її листя на 5% складається із солей альгінової кислоти. Вона зв"язує деякі хімічні активні сполуки й солі важких металів. Вони не шкодять організмові.
Позбутися шкідливих речовин допомагає й картопля, зварена зі шкірою. Крохмаль не перетравлюється. У нього потрапляють молекули шкідливих сполук — нітратів, канцерогенів тощо.
— Корисно їсти рослинну їжу — овочі, фрукти, продукти з непросіяних злаків, — запевняє директор Українського науково-дослідного інституту харчування Олег Швець, 37 років. — Вони містять рослинні волокна: клітковину, пектини. У фруктах — водорозчинні волокна, а в овочах і злаках — водонерозчинні. Ті й інші зменшують всмоктування кишківником шкідливих речовин. Ці категорії продуктів найкращі для чищення організму.
Із овочів очищувальні властивості має буряк. Він також знезаражує токсини.
Молоко менше виводить шкідливі речовини з організму, але теж корисне.
— Молоко є джерелом білку й кальцію. А білок активізує печінку. Допомагає їй поліпшити дезінфекційну функцію.
Коментарі