понеділок, 01 серпня 2016 05:30

"Із крижової кістки вирізали пухлину, більшу за куряче яйце"

 

— Від болю в попереку перестала спати ночами. 10 років боялася йти в лікарню й мастилася кремами. Переломний момент настав у лютому. Не змогла встати з ліжка. Відтоді болить щодня. Це як зубний біль. Постійно ниє і зрідка прострілює, — каже 35-річна Олена із Чернігова. — Що б я не пила, нічого не допомагало. Не могла терпіти. Мусила лягати на операцію. Після неї покращало.

— Із крижової кістки в Олени вирізали пухлину, більшу за куряче яйце, — каже Ігор Курілець, директор Міжнародного центру нейрохірургії. — Від неї в попереку утворилося дупло. Її було видно лише на МРТ. Усі ці роки пухлина так давила на кістку, що та потоншала. Завжди дивуюся з пацієнтів, які довго чекають. Багато залежить від відповідальності людей за своє здоров'я. Місяць тому робили операцію 14-річній дівчині. Звернулися одразу, як помітили новоутворення. Пухлина не встигла вирости. Таку легше оперувати.

Коли пухлина ще не дуже розрослась, організм і відновлюється швидше.

— У крижовій кістці проходять дуже делікатні нерви до тазових органів. Якщо вони пошкоджені, неправильно працюють пряма кишка, органи сечового міхура та статеві. Це — життєво важливі функції. Також частково можуть відняти ноги.

Операція тривала 3 год. Після неї треба чотири-п'ять днів бути в лікарні під наглядом. Місяць — берегтися від фізичних навантажень, зокрема й фізкультури. Залишиться 5-сантиметровий рубець на попереку. Його за поясом непомітно.

— Чекати не було як. Одразу оперували. Це й так диво, що за 10 років пухлина не завдала непоправної шкоди людині.

Після операції Олена повністю одужала. Почувається здоровою. Не має жодних обмежень. Можна жити нормальним життям — на повну.

Запис на консультації до нейрохірургів Міжнародного центру нейрохірургії:

Центральна клініка, м. Київ, вул. Липська, 11, ст. метро Хрещатик, тел.: 0(44) 592 68 78.

Лікарня "Нафтохімік", м. Кременчук, вул. Свіштовська, 3, тел. 0(99) 309 20 21, 0(536) 76 84 35.

Зараз ви читаєте новину «"Із крижової кістки вирізали пухлину, більшу за куряче яйце"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути