пʼятниця, 25 листопада 2011 06:00

Імунітет зміцнюють живими біфідобактеріями

Автор: фото з сайта www.science.compulenta.ru
  Закваски на основі живих бактерій прискорюють одужання та підтримують організм під час вживання антибіотиків
Закваски на основі живих бактерій прискорюють одужання та підтримують організм під час вживання антибіотиків

— Як осінь, так два-три рази в мене застуда, — каже киянка Ольга Нестеренко, 32 роки. — Думала, що я легко вдягаюся чи заражаюся від хворих. А терапевт сказала, що треба піднімати імунітет.

Дієтолог Михайло Міцик, 42 роки, радить починати зміцнення організму з очищення:

— Від зашлакованості й застою їжі в кишечнику починається бродіння й гниття. Мікрофлора порушується. Хвороботворні бактерії перемагають корисні. Від цього пацієнти відчувають слабкість, надмірну втому. Це симптоми зниженого імунітету.

При ослабленому імунітеті людина часто підхоплює грип, застуду та інші інфекції. Організм не встигає боротися зі збудниками хвороб, які потрапляють ззовні. Вітаміни й поживні речовини засвоюються погано. Хворим часто призначають імуностимулюючі препарати.

— До них організм звикає, тому імунна система перестає працювати на його захист. Внутрішній імунітет також притупляють антибіотики, — каже головний інфекціоніст України Ольга Голубовська, 46 років. — Не варто також зловживати штучними вітамінами. Вони  можуть викликати алергію. Якщо весь час пити один вітамін, він займає місце інших. Досягти балансу в організмі найкраще свіжовижатими соками й збалансованим харчуванням.

Для м'якого очищення організму, відновлення мікрофлори й зміцнення імунітету призначають біфідобактерії. Їх можна замінити кисломолочними заквасками. В одному грамі будь-якого кисломолочного продукту, приготовленого на основі закваски, стільки живих бактерій, як в аптечній капсулі чи пігулці.

— Готую йогурт і кефір на заквасці "Віво" у звичайному термосі. Звечора налила тепле молоко й закваску, на ранок свіжий йогурт готовий. П'ю з вересня й ні разу не захворіла. А торік за осінь двічі йшла на лікарняний, — каже житомирка Марина Корнійчук, 35 років. — Дитині в школу також даю домашній йогурт. Ніякого кашлю й нежитю. Хоча вже півкласу перехворіли.

Марина Корнійчук уранці перед питтям кисломолочного продукту додає в нього мед, розмочені сухофрукти, горіхи. Це покращує смак і збільшує користь.

Щоб ефект був максимальний, готувати кисломолочку потрібно на молоці тривалого зберігання. Воно продається в паперовій Т-упаковці. Таке молоко не треба кип'ятити. Його змішують із закваскою й заливають у йогуртницю. Вона підігріває молоко й зберігає температуру протягом заданого часу відповідно до рецепту. Якщо продукт готують у термосі, молоко підігрівають до потрібної температури, а термос перед початком заквашування обдають кип'ятком.

Закваски на основі живих бактерій — лікувально-профілактичні. Вони прискорюють одужання та підтримують організм під час вживання антибіотиків.

2

доби — максимальний термін зберігання кисломолочних продуктів на основі заквасок  "Віво". Бактерії в них живі. Якщо страву зберігати довше, вони гинуть.

 

Ряжанка на стрептосані омолоджує організм

Окрім закваски для йогурту й кефіру, в асортименті "Віво" є біфівіт, сімбілакт, ацидолакт, стрептосан і віталакт. Кисломолочні продукти на заквасці біфівіт і віталакт дають дітям першого року життя як прикорм. Вони багаті на кальцій і білок. Це важливо для росту й розвитку немовляти. Людям старшого віку рекомендують стрептосан. Ця закваска нормалізує обмін речовин, роботу серцево-судинної, ендокринної та нервової систем. А також призупиняє старіння організму. На стрептосані готують ряжанку. Сімбілакт застосовують при дисбактеріозі. Ця закваска найкраще відновлює мікрофлору кишечника. Ацидолакт рекомендують під час лікування антибіотиками й іншими медпрепаратами. Ацидофільне молоко поєднується з будь-якими ліками та їжею.

 

Зараз ви читаєте новину «Імунітет зміцнюють живими біфідобактеріями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути