пʼятниця, 23 вересня 2011 06:30

Хворим на діабет та онкохворим радять магнітне поле

Киянин Володимир Павлович, 64 роки, після інсульту волочив ліву ногу, не міг піднятися на третій поверх. Сусідка порадила пройти курс лікування апаратом "Турбомаг". Після 10 сеансів він сам піднімається у свою квартиру на п'ятий поверх:

— Я в цьому "Турбомазі" ще й похудав. Спав живіт.

"Турбомаг" — це магнітотерапевтичний апарат. Такий один в Україні. Його винайшов лікар Олександр Міхньов. Він 20 років вивчає вплив електромагнітних полів на людину.

— Апарат складається із двох частин — камери, в яку лягає людина, і пристрою запуску та управління магнітними полями. Кожна з п'яти котушок створює власне поле. Вони вмонтовані з усіх боків камери. Коли людина в неї лягає, потрапляє у центр перетину різних магнітних полів. Від цього нормалізується робота внутрішніх органів, опорно-рухового апарату, серцево-судинна, нервова системи, — розповідає 45-річний Олександр Міхньов.

У камері треба лежати 1 год. Знімають годинник й інші металеві предмети, які притягують магніт, щоб не порушували лікувального ефекту. Тому "Турбомаг" не призначають людям із вмонтованим кардіостимулятором. Також поки що немає практики лікування хвороб крові.

10 днів лягав на півгодини в апарат і вилікувався без будь-яких медикаментів

— Через 15 хвилин сеансу до 75 відсотків пацієнтів засинають. Поля діють заспокійливо. Ними навіть лікують депресії. Перші результати відчутні після двох-трьох сеансів. Зникає біль при артрозах та артритах. Я пошкодив коліно на футболі. Воно опухло й боліло. 10 днів лягав на півгодини в апарат і вилікувався без будь-яких медикаментів.

"Турбомаг" пройшов клінічні випробовування два роки тому і зареєстрований Міністерством охорони здоров'я як виріб медичного призначення. Його тестували на онкохворих. Їм призначали сеанси магнітотерапії паралельно з хіміотерапією. Хворі значно легше її зносили.

— Хіміотерапію супроводжують нудота, блювота, організм слабшає. У моїх пацієнтів, які приймали хіміотерапію, а потім приходили на "Турбомаг", ці симптоми часто зникали. І вони почувалися значно краще.

Псоріаз, який вкрив чоловікові все тіло, після 12 сеансів залишився лише на голові. За два-три місяці він повторить курс і сподівається на повне одужання.

— У мене була 11-річна дівчинка з цукровим діабетом. Після двох курсів лікування стала використовувати інсуліну на 40 відсотків менше. Хворим на діабет та онкохворим курс краще повторювати за місяць-два. Пацієнтам із підвищеним тиском вистачить раз на півроку.

Тиск міряють усім. Після сеансу у камері він наближається до норми, якщо перед цим був підвищений. 55-річна жінка вагою майже 100 кг мала тиск 150/90. Після 10 сеансів він стабілізувався до 120/ 70.

Зараз ви читаєте новину «Хворим на діабет та онкохворим радять магнітне поле». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути