понеділок, 14 листопада 2016 00:35

Грижу хребта лікують радоновими ваннами

Автор: ФОТО надане санаторієм ”Діброва”
  Петро Криворучко, лікар санаторію ”Діброва”: ”За несвоєчасного лікування грижа спричиняє незворотні ураження нерва”
Петро Криворучко, лікар санаторію ”Діброва”: ”За несвоєчасного лікування грижа спричиняє незворотні ураження нерва”

— Біль у спині турбує вже давно. Торік ще й невдало впав із драбини й сильно пошкодив поперек. З'явилася грижа міжхребцевого диска. Пройшов курс лікування. Але після того біль постійно загострюється. Дружина порадила поїхати на оздоровлення до санаторію "Діброва" в місті Біла Церква на Київщині, — розповідає киянин 50-річний Юрій Анатолійович.

— Спина — складна структура з кісток, м'язів, сухожиль, дисків. Біль може виникнути через проблеми, пов'язані з кожною із цих складових, — говорить лікар санаторію "Діброва" Петро Криворучко. — Міжхребцеві диски дають змогу хребту рухатися й забезпечують його амортизацію, пом'якшують навантаження. Грижа виникає, коли розривається фіброзне кільце — оболонка міжхребцевого диска. ­Назовні виштовхується невелика частина пульпоз­ного ядра — речовини, з якої складається диск. Не всі грижі потребують лікування. Часто вони не стискають нервовий корінець. Якщо і стискають, то не завжди настільки, щоб були серйозні скарги. Однак у деяких випадках грижа міжхребцевого диска може бути серйозною проблемою. За несвоєчасного лікування спричиняє незворотні ураження нерва. Це призводить до слабкості в руках і ногах, порушення роботи органів тазу, паралічу.

Після консультації лікаря Юрію Анатолійовичу призначили програму лікування "Без болю в спині". З неї пацієнту обрали радонові ванни, підводне витягнення хребта, фізіопро­цедури та лікувальну фізкультуру.

— Під час ванни радон проникає крізь шкіру, накопичується в м'язових тканинах, — продовжує лікар. — Підвищує активність усіх біо­хімічних процесів. Хворим із грижею хребта курс радонових ванн призначають індивідуально, залежно від симптомів і загального стану організму.

Ванни дають хороший ефект у поєднанні з підводним витягненням хребта та фізіопро­цедурами. Ультразвук, магнітотерапія знімають запалення, зменшують біль, збільшують рухливість. Також невід'ємною складовою лікування є фізкультура. Це — хороша профілактика захворювання.

— Після лікування в санаторії "Діброва" почуваюся набагато краще. Біль у спині майже зник. Це чудове місце, де можна не лише гарно оздоровитися, а й відпочити, набратися сил. На оздоровлення приїжджатиму тільки в цей санаторій, — каже Юрій Анатолійович.

Додаткова інформація за адресою:

Санаторій "Діброва"

09111, Україна, Київська обл., м. Біла Церква, вул. Лісова, 2б

Тел.:0 (4563) 615 24, 0 (96) 390 63 39,

0 (99) 752 31 50, 0 (63) 781 93 50.

Зараз ви читаєте новину «Грижу хребта лікують радоновими ваннами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути