понеділок, 16 липня 2012 06:00

Головний біль лікують п'явками

"Хворію гіпертонічною хворобою 10 років, регулюю тиск за допомогою ліків, — говорить 54-річна Марія Осадча з Білої Церкви. — Але коли я не можу втримати його в рамках, то голова просто розколюється. Супроводжується нудотою і блювотою. Найчастіше голова мучить зранку, причому при підйомі з ліжка біль слабшає, а через 1-2 години зовсім проходить".

— У Марії є поєднання гіпертонічної хвороби з остеохондрозом шийно-грудного відділу хребта, — каже лікар нетрадиційної медицини Галина Похмурська-Панів. — Про це свідчить ранішній головний біль, який проходить після підйому. Тоді покращується кровообіг у вертебральних судинах. Ранішній підйом артеріального тиску часто зумовлений захворюванням нирок. Близько 4-5 години ранку нирка виділяє ренін-речовину, яка викликає спазм судин. Сильно болить голова, коли є ниркова недостатність — йде інтоксикація організму залишковим азотом.

При остеоартрозі біль найсильніший зранку, посилюється при тривалому перебуванні в одному положенні тіла. До головного болю можуть додаватися затерпання рук, відчуття повзання мурашок, мерехтіння, мушки перед очима, слабість у ногах.

Лікуватися можна різними методами. Поперше слід звернути увагу на харчування.

— Обмежте вживання солі, вона сприяє затримці рідини, — радить лікар. — А це призводить до переповнення судинного русла і підйому артеріального тиску. Допомагає такий рецепт: змішайте по півсклянки натертого сирого буряка та квіткового меду. Приймайте по одній столовій ложці суміші тричі на день за 30 хвилин до їди. Курс лікування — три місяці. Можна також три-чотири листки салату залити склянкою окропу, настояти 2 години. Пити по півсклянки двічі на день місяць-півтора. Найтриваліший ефект дає гірудотерапія — лікування п'явками. Їх ставимо на судинні точки голови. Також потрібно багато ходити, бігати, плавати. Це необхідно для тренування серцево-судинної системи. Можна додати масаж шийно-грудного відділу хребта. Після правильного масажу тиск може одразу знизитися на 20 одиниць.

Зараз ви читаєте новину «Головний біль лікують п'явками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути