понеділок, 28 листопада 2016 07:45

Голос зникає від переохолодження

Автор: ФОТО З САЙТА www.medlor.ru
  Ларингіт лікують протизапальними засобами й інгаляціями
Ларингіт лікують протизапальними засобами й інгаляціями

— Як приходять холоди, запалюється горло. Хронічний ларингіт. Проліковую, а толку немає. Я цілий день працюю на дворі, що не одягну — промерзаю, — каже 36-річна Світлана Ходько із Чернігова.

— Хворому з ларингітом треба помовчати хоча б день чи два, — каже столичний отоларинголог Світлана Швець, 38 років. — Боляче ковтати слину — це ознака ускладнення. Якщо із набряком верхньої частини гортані нічого не робити, людина може задихнутися.

Хворий із запаленням відчуває біль при ковтанні, дряпання і сухість у горлі. Голос стає хрипкий, грубий або зникає. Підвищується температура. Ларингіт буває гострий і хронічний, якщо недолікований. Виникає від переохолодження або перенапруження голосу.

Лікувати треба протизапальними засобами й інгаляціями з фізіологічним розчином. Умикати в кімнаті зволожувач повітря. Дихати тільки носом. Це природний спосіб зволоження. Пити вісім склянок води на день і теп­лий чай із медом і лимоном. За правильного лікування ларингіт минає через 7–10 днів.

Зараз ви читаєте новину «Голос зникає від переохолодження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути