понеділок, 26 грудня 2005 20:13

Електромагнітне поле проти запалення

 

47-річна киянка Тетяна Керусенко 10 місяців мучилася від болю у п"яті. Випробувала крапельниці, дорогі препарати, але ходити ставало дедалі важче. Надовго довелося відмовитися від улюбленої справи: про те, щоб сісти за швейну машинку з ножним приводом, не було й мови.

Нога почала боліти зненацька. Ні наросту, ні почервоніння на п"яті не було. Боліло всередині. Ходити на роботу та й навіть по квартирі було нестерпно. Здавалося, легше пройтися на милицях.

— Через постійний гострий біль швидко втомлювалася, — пригадує Тетяна Миколаївна. — Зазвичай доходжу до роботи за 10-15 хвилин, коли ж захворіла, виходила за півгодини, щоб не спізнитися. Дзвонить телефон, а я поки дійду з кухні до кімнати — вже кладуть слухавку.

Два тижні крапельниць, уколів і фізіотерапії у стаціонарі районної поліклініки результату не дали

Два тижні крапельниць, уколів і фізіотерапії у стаціонарі районної поліклініки результату не дали. Лікарі лише розводили руками: мовляв, ми зробили все, що в наших силах. Не допомогли і професіонали з Інституту травматології.

— Я обійшла сімох лікарів із різних медичних центрів та поліклінік — каже пані Тетяна. — Кожен призначав довгий список різних препаратів. Від десятків таблеток почала боліти печінка та паморочилося в голові. Родичі співчували, підтримували. Та гострий, іноді ниючий біль ледь не доводив до сліз.

Витративши на медикаментозне лікування понад 600 грн та зневірившись в  офіційній медицині, жінка вирішила спробувати народні методи. Мазала ногу трав"яними настоянками, масажувала п"яту у ванночках із камінцями, займалася на тренажері для ступні. Нога ж все одно боліла. Єдине, що трохи допомагало, — ортопедичні устілки, куплені на фабриці експериментального взуття за 100 грн. Ще один медичний заклад, куди звернулася Тетяна Керусенко — Інститут нейрохірургії. Там порадили операцію. Лікар, до якого потрапила на прийом, вирішив, що ходити заважає грижа в хребті.

Уже після четвертого сеансу ударно-хвильової терапії жінка одужала

— Здавалося, лягти під ніж — єдиний порятунок, — каже жінка. — Однак я вагалася. Аж раптом по телевізору побачила рекламу приватної клініки вертеброневрології, де лікують хвороби опорно-рухового апарату. І вирішила спробувати.

Ортопед обстежив Тетяну Миколаївну, зробив укол, щоб зняти біль, і прописав ударно-хвильову терапію. Звучить дивно. На практиці процедура лікування також виглядала незвично: до хворого місця лікар прикладав прилад, який випромінював магнітне поле. Але вже після четвертого сеансу жінка одужала. На консультації та лікування витратила 190 грн.

Нині п"ята пані Тетяну більше не турбує. Недавно вона пошила дочці чудові брюки на осінь. Два вечори за швейною машиною для справжньої майстрині не проблема.

Магнітне поле знімає запалення

— Ударно-хвильова терапія — це один зі способів лікування ентезопатії підошвеного опоневрозу, у народі — "п"яткової шпори", — пояснює Євген Копил, 43 роки, лікар-ортопед клініки вертеброневрології. — "Шпора"  фактично є запаленням прикісткової тканини у п"яті. Стаючи на ногу, людина подразнює це місце, у результаті чого виникає дискомфорт, як у випадку Тетяни Миколаївни. Електромагнітні поля "поштовхом" ударно-хвильової терапії знімають запалення на молекулярному рівні.

Зараз ви читаєте новину «Електромагнітне поле проти запалення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути