середа, 11 січня 2006 20:27

Довголіття з селерою та обліпихою

Як омолодити організм та прожити до ста років, знають у Київському міському Центрі здоров"я. Тут розробили салат з 10 складників. Він покращує здоров"я і відновлює чоловічу силу.

— Рецепт придумав мій учитель Костянтин Назаренко, коли одружився вдруге — з молодшою за нього на 30 років жінкою, — розповідає заступник головного лікаря центру 36-річний Отто Стойка. — Він базувався на науковому відкритті американських вчених: якщо їсти селеру й обліпиху, то у 75-річних людей тканини набувають властивостей 40-річних, відновлюється чоловіча сила.

Кожна складова салату впливає на організм по-своєму: топінамбур нормалізує рівень цукру в крові, морква покращує зір, пастернак виводить слиз із організму, редька загоює рани, капуста поповнює мікроелементами, хрін збуджує апетит, валеріана сприяє гарному сну.

— Для сильнішого ефекту овочі треба їсти з морською рибою, — каже Отто Олександрович.

Рецепт молодості

Взяти по 150 грамів кореня селери, пастернака, топінамбура, яблука, редьки чорної, моркви, капусти "брокколі", по 50 грамів кореня хрону, петрушки, кореня валеріани. Овочі двічі перекручують на м"ясорубці, солять. Додають столову ложку яблучного оцту, аптечний флакон обліпихової олії або кілька ложок соняшникової. Масу перемішують і зберігають у холодильнику. Вживати по 2–3 ст. ложки зранку і ввечері.

Зараз ви читаєте новину «Довголіття з селерою та обліпихою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути