пʼятниця, 16 липня 2010 01:25

Дітей закачує до 12 років

Із 6-річним Валерієм Недбайлом із Чернігівської області батьки рідко вирушають у далеку дорогу, бо хлопця закачує у транспорті. Мати, 34-річна Ганна Семиноженко, каже, що перепробувала різні методи, аби дитина не рвала.

— Завжди беру із собою мариновані огірки, трохи допомагають. Син їх просто нюхає або облизує. Але все одно рве. І немає значення, яким транспортом ми їдемо. Найбільше його нудить у автомобілях зі шкіряним салоном та в поїздах.

Лікар-невропатолог із Києва Олександр Кухаренко, 55 років, говорить, що майже всіх дітей віком від 2 до 12 років нудить у транспорті. Це відбувається через непристосованість їхнього вестибулярного апарату до швидкості, що постійно змінюється.

— Проконсультуйтеся в лікаря, аби він призначив таблетки. Приймають їх за годину до початку подорожі. Замініть важку та жирну їжу на фрукти й овочі. У дорозі пийте кислі соки або пожовуйте дольку лимона.

Особливо шкодять різке збільшення швидкості та круті повороти.

— Дітей старших 12 років садіть на переднє сидіння, нехай дивиться тільки вперед. Предмети, що мелькають у бічному вікні, провокують закачування. Розповідайте щось дитині, аби вона відволікалася від неприємних відчуттів. Найкраще буде, коли дитина засне. Відчиніть вікно, щоби більше надходило свіжого повітря.

Олександр Кухаренко радить тренувати вестибулярний апарат. Для цього підійдуть стрибки на батуті, катання на гойдалках і каруселях, плавання, ходіння бордюром, катання на роликах, велосипеді, заняття акробатикою, гімнастикою і танцями.

Зараз ви читаєте новину «Дітей закачує до 12 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути