понеділок, 16 вересня 2013 05:30

Цукор у крові знижують печеною цибулею

Автор: фото з сайта www.livejournal.com
  Цибулю запікають 20 хвилин у духовці. За цей час гіркота виходить
Цибулю запікають 20 хвилин у духовці. За цей час гіркота виходить

Сучасні препарати для зниження цукру в крові втричі підвищують ризик раку підшлункової. Такого висновку дійшли німецькі вчені, дослідивши три тисячі хворих. Це підтверджують київські лікарі.

— Ліки рятують життя хворим на діабет. Але б'ють по шлунку і печінці. Раку підшлункової, може, й не буде, але здоров'я це підірве, — каже ендокринолог 46-річна Влада Савіцька із поліклініки Подільського району Києва.

Якщо у людини перший тип діабету, без інсуліну не обійтися. Недуга починається в дитинстві. Лікар застерігає вживати будь-які замінники.

— 40-річна жінка колола інсулін раз на добу. Одного дня це їй набридло, купила якусь добавку-порошок. Розвела водою і випила замість уколу. Хтось їй розказав, що ці ліки повністю замінять інсулін. Увечері знепритомніла і ледь не померла. "Швидка" врятувала.

Діабет другого типу лікують таблетками. Але через них слабшають підшлункова, стінки шлунка. За рік-два виникає гастрит або виразка.

— Ці препарати можна замінювати безпечнішими. Від таблеток для зниження цукру третина хворих за місяць набирають 3-4 кілограми. Більшість ліків примушують печінку працювати вдвічі сильніше. Тоді болить у правому боці. А людина думає, що таблеток треба ще більше. Від завеликої дози можна й померти.

Радить знижувати рівень цукру, коли діабету ще немає.

— Якщо зависокий, здавайте аналіз крові раз на два місяці. Одна моя пацієнтка щоранку їла цибулину натще протягом місяця. Перед тим запікала її 20 хвилин в духовці. За цей час уся гіркота виходить. Перевірила цукор — майже в нормі. Жодних ліків не пила.

Радить щодня їсти варену квасолю і солодкий перець. Також знижують цукор помідори, кабачки й селера.

— Дієта буде марна, якщо пити газовані напої, їсти диню, виноград і кукурудзу. Бо містять багато глюкози. Уважно читайте, що написано на упаковці знежирених продуктів. У йогурті нульової жирності буває вдвічі більше цукру, ніж у звичайному.

 

 

 

Зараз ви читаєте новину «Цукор у крові знижують печеною цибулею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути