пʼятниця, 02 грудня 2011 00:15

"Більшість тілесних хвороб починається з голови"

— Гастрит, діабет, бронхіальна астма, псоріаз та інші хвороби виникають на нервовому підґрунті, — вважає лікар-психотерапевт 48-річний Рінат Добросєрдов, завідувач психотерапевтичного кабінету Вінницької обласної психлікарні, кандидат медичних наук. — Починаються вони з депресивних думок, апатії, страхів. Обстеження показали, що у 20 відсотків американців онкопатології починаються з канцерофобії — боязні захворіти на рак. Побачив страждання близької людини, "упала клямка": "Я теж худну". Засинає і прокидається з думкою: "У мене рак". А вже доведено, що ракові клітинки в нормі є у кожного.

Якщо людина встає зранку "не з тої ноги", з поганим настроєм, депресією, з думкою, що вона хвора, організм починає працювати у режимі "хвороба".

— Так само можна навіяти собі й тиск — поміряли, більше на 20–30 поділок, хапаються за голову — гіпертонія. А тиск з'являється через неприємності, з якими людина не може впоратися. У чоловіків частіше, бо придушують свої справжні почуття, — говорить Рінат Добросєрдов. — Думка може викликати недугу, а може відродити до життя. За допомогою навіювання фіксували зникнення метастазів. Це документально підтверджено.

Наша психіка в активному стані мало задіяна. А під гіпнозом у людини проявляються такі можливості, що вона здатна подолати будь-яку хворобу.

— Принцип такий — я тебе не бачу не тому, що у мене хрусталік хворий, а тому що не хочу бачити твою фізіономію. Я не чую не тому, що сіркова пробка перекрила вухо, а не хочу чути повчання свекрухи. Алергія виникає через нетерпимість, у дітей — через невміння контролювати свої емоції. Під гіпнозом у дітей не буває алергічних реакцій. Головний біль — сигнал підсвідомості, що ми робимо щось не те. Під час спілкування з неприємною людиною ми усміхаємося до неї через вихованість. Одна півкуля реєструє неприємні відчуття, друга — зовнішню поведінку. Одні м'язи розслаблені, другі — напружені, звідси й головний біль.

Геморой з'являється через невміння позбавлятися проблем, що накопичилися, образ, емоцій. Діабет — сум за тим, що не здійснилося або сильна потреба в контролі. Жовчнокам'яна хвороба символізує накопичені гнівні думки. Запори — небажання розлучитися із застарілими думками або речами. Хвороби щитовидки — на людину тиснуть обставини. Відчуття безвиході, бажання помститися, злість, агресія притягують нещасні випадки.

— 70 відсотків тілесних хвороб починаються з голови. Молоді люди, що не справляються з хвилюванням, помирають молодими. А імбецили, олігофрени з глибокою розумовою відсталістю — потенційні довгожителі, — додає Добросєрдов. — Тільки спадкові хвороби не спричиняються емоційним станом.

Зараз ви читаєте новину «"Більшість тілесних хвороб починається з голови"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути