вівторок, 18 жовтня 2016 00:40

Безпліддя провокує дисбактеріоз

Автор: ФОТО З САЙТА www.jakvylikuvaty.pp.ua
  Мікрофлора статевих органів може змінитися через порушення гормонального фону
Мікрофлора статевих органів може змінитися через порушення гормонального фону

— Була у відрядженні в Таїланді. Через кілька днів після приїзду в мене з'явилися білі виділення з дивним різким запахом. У паху постійно свербіло, а коли заходив піт, то й пекло, — каже киянка 32-річна Христина Матвійчук. — Думала, мило не підходить. Коли повернулася в Україну, пішла до гінеколога. Це виявився дисбактеріоз від екзотичної їжі та води.

— Дисбактеріоз — не хвороба, а порушення нормальної мікрофлори піхви, — каже 49-річна Людмила Хомінець, гінеколог Малинської районної лікарні на Житомирщині. — Вона може змінитися через різку зміну клімату, порушення гормонального фону та сильний стрес. Спричиняють її бактерії, які живуть в організмі і здоровій людині не шкодять. У несприятливому середовищі починають розмножуватися.

Інкубаційний період хвороби 7–10 днів. За цей час з'являються перші ознаки.

— Запідозрити дисбактеріоз можна після появи великої кількості біло-жовтих виділень із неприємним запахом протухлої риби, печіння та свербіжу у піхві. Якщо не лікувати дисбактеріоз, через місяць він стане хронічний і переросте у запалення матки. Це призведе до безпліддя та сильного болю під час статевого акту. Цей дисбаланс піхви особливо шкідливий для вагітних. Він погіршує структуру стінок матки і призводить до розривів під час пологів.

Недугу діагностують за допомогою нової технології фемофлор. Вона дає найповнішу картину жіночої флори та допомагає точно підібрати лікування.

— Лікувати дисбактеріоз треба в два етапи. Знищити патогенні мікроорганізми, а потім відновити нормальну мікрофлору. Допоможуть протигрибкові свічки й таблетки. Для відновлення імунітету потрібні свічки з біфідобактеріями. Обов'язково треба їсти щодня кисломолочні продукти — кисле молоко, ряжанку, кефір.

Мікрофлора піхви може змінитися через порушення гормонального фону. На це впливає нерегулярне статеве життя або часта зміна партнерів, вагітність, пологи, порушення циклу, статеве ­дозрівання й менопауза.

— Може статися — щойно жінка позбулася ­дисбактеріозу, а через кілька днів він ­з'являється. Справа в тому, що мікрофлора її та чоловіка не підходять одна одній. У чоловіка може бути міцнішим імунітет. Бактерії йому не шкодять, але він заражає жінку. Треба здавати аналізи й призначати ліки обом партнерам.

40 видів бактерій живуть у піхві здорової невагітної жінки.

Зараз ви читаєте новину «Безпліддя провокує дисбактеріоз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути