понеділок, 10 грудня 2012 00:00

Аюрведи лікують нежить за три години

Автор: фото з сайта www.userapi.com
  Кунжутову олію закапують у ніс двічі на день. Так швидко лікують гайморит, отит
Кунжутову олію закапують у ніс двічі на день. Так швидко лікують гайморит, отит

Киянка 39-річна Євгенія Зінчук ходить восени на роботу розкутана. У вітряну погоду потрапила під дощ. За два дні почався головний біль, який не минав.

— Болять щоки біля носа, відчуття, наче щось тягне ізсередини. Весь час тисне у лобі та потилиці. Таблетки від симптомів застуди не допомагають. Знесилена, голова як баняк. Працювати не можу. Пішла в аптеку щось попитати, а там кажуть, спеціальних ліків нема. Можна капати піносол, але поможе нескоро. Антибіотики теж не варто пити, — розповідає.

Звернулася до дільничного терапевта. Той відправив до лора проколювати пазухи.

— Як сказав, що це гайморит, згадала, як сусідському хлопцеві в дитинстві гній витягали. На роботі порадили полікуватися за системою аюрведи.

Столичний аюрведичний лікар 34-річна Тетяна Нарзанова лікує гайморит оліями, спеціями. Радить під час сильної застуди дотримуватися дієти. Рослинними продуктами можна замінити більшість медикаментів.

— Гайморит треба вилікувати, доки не перейшов у хронічну форму. Адже будь-яка хронічна недуга сигналізує про те, що в організмі накопичилося багато шлаків. Тоді тіло хворіє кілька разів на рік, бо не може протистояти інфекції.

Оздоровлення організму за системою аюрведи описане чотири тисячі років тому. Ця давньоіндійська медицина лікує цілісно і психіку, і тіло, говорить лікар. При гаймориті й застуді радять їсти більше фруктів із в'язким смаком. Вони добре виводять токсини.

— Щодня треба з'їдати гроно винограду. Три-чотири рази на день по 2 столові ложки сушеного чорносливу, інжиру, плід хурми. Також у будь-яку годину дня корисно їсти яблука, лимон. Хронічні недуги минають за кілька тижнів, але програму пацієнтам добирають індивідуально.

Застуди позбуваються прогріванням і оліями.

— Аюрведи можуть повністю вилікувати кашель та нежить навіть за 3 години. Хворому закапують у ніс ану таїл — кунжутову олію. Призначаю її при гаймориті, риніті, хронічному отиті.

По п'ять-шість крапель вводять у ніздрі двічі на день. При цьому треба глибоко вдихнути, щоб потрапило глибоко в пазухи. Після того слід попарити ноги у воді з морською сіллю.

— Аюрведа застерігає не гріти голову, а ось гарячі ванни для ніг стимулюють кровообіг і допомагають швидше одужати. Так нежить може минути за добу. Зазвичай організм долає цю недугу щонайменше за сім днів.

Кокосова олія охолоджує печію

За системою аюрведи треба правильно пити рідину.

— Якщо бажаєте схуднути, випивайте склянку перед їдою. Коли хочете втримати вагу — запивайте їжу, а поправитися — лише після їди, — розказує Тетяна Нарзанова.

Через переїдання у 90% людей буває печія.

— За аюрведою, це гаряча хвороба. Її слід охолоджувати. Такий ефект дають кокосова і сандалова олії. Часто лікую й фенхелем. Можна заварювати в чаї, класти до салатів.

Після їди радить пожувати кілька суцвіть кардамону.

 

Зараз ви читаєте новину «Аюрведи лікують нежить за три години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути