понеділок, 11 червня 2012 00:15

Алергія на гречку буває від дисбактеріозу

Автор: фото з сайта www.likar.info
  Мікроорганізми є в кишечнику кожної людини. Через хворобу чи антибіотики шкідливих стає більше, ніж корисних
Мікроорганізми є в кишечнику кожної людини. Через хворобу чи антибіотики шкідливих стає більше, ніж корисних

— Коли була вагітна, лікувалася від дисбактеріозу. До того довгий час пила антибіотики, бо мала кишкову інфекцію. Народила здорового хлопчика, але пізніше в нього виявили астму та харчову алергію. Рік годую його лише грудним молоком, нічого іншого поки що не даю. Кашки зовсім не сприймає, його нудить, — каже чернігівка Тетяна Дмитрук, 33 роки.

Столичний гастроентеролог 30-річний Ігор Молнар пояснює, що при дисбактеріозі  буває алергія, коли організм перестає сприймати якийсь продукт. Часто недуга передається спадково.

— Прийшла пацієнтка. Як поїсть гречану кашу, то одразу нудить, шкіру висипає червоними плямами. Реакція виникла через дисбактеріоз, коли інфекція із кишечника потрапила у кров. Тоді не до кінця перетравлені білки "подорожують" судинами і вражають імунітет. Через це починається алергія. У такій ситуації ніколи не вгадаєш, який продукт організм перестане сприймати.

Мікроорганізми є в кишечнику кожної людини. Загалом їх до 3 кг. Через хворобу чи антибіотики шкідливих бактерій стає більше, ніж корисних. Тоді гірше засвоюється їжа, менше виробляється вітамінів і знижується імунітет.

— Дитина народжується зі "стерильним" кишечником, але вже в перші години життя в нього заселяються мікроорганізми. Материнське молоко допомагає виробити корисні  біфідобактерії. Такого сильного захисту в дорослих значно менше, через це дисбактеріоз виникає в кожного третього.

Дисбактеріоз майже завжди протікає без симптомів. Його виявляють, коли обстежують пацієнтів із важкими недугами. Порушення мікрофлори мають 90% хворих на бронхіальну астму.

— Часто алергія минає сама, якщо бактерії із кишечника перестають потрапляти у кров. Для цього треба приймати імуностимулятори та препарати із корисними бактеріями. Після них у моєї пацієнтки алергія на гречку минула.

Щоб вилікувати недугу, призначають пробіотики — харчову добавку, яка підтримує баланс бактерій.

— Шлунковий сік має високу кислотність, може навіть метали розчинити. Після такої кислої "ванни" виживають від 1 до 10 відсотків корисних бактерій. Через це вилікувати дисбактеріоз буває складно. Найкраще приймати таблетки в капсулах, які розчиняються в кишечнику.

Стафілокок лікують абрикосами

Киянка 47-річна Світлана Прилипко вилікувала кишечник від стафілококу розтертими в пюре абрикосами.

— Щороку перевіряюся в лікарів. Місяць тому виявили стафілокок і дисбактеріоз. Лікар радив їсти м'якоть абрикоса — вона діє як антибіотик. Щодня протягом двох тижнів зранку натще та ввечері з'їдала по 300 грамів пюре.

Також тричі на тиждень їла по склянці пюре зі смородини. За місяць аналізи були в нормі.

 

Зараз ви читаєте новину «Алергія на гречку буває від дисбактеріозу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути