понеділок, 22 вересня 2014 14:45

Скільки грошей дарують українці на весілля?

Скільки грошей дарують українці на весілля?

Лучани Оксана Борисюк та Роман Притула побралися 6 вересня. На весілля витратили 28 тисяч гривень. Гості подарували молодятам 22 тисячі гривень і 700 доларів.

"Велике весілля вирішили не робити, - розповідає наречена. - У мене брат чотири роки тому женився. Батьки покликали 150 гостей: родичів, сусідів і колег з роботи. Близька рідня дарувала по 100 доларів з подружжя, а сусіди несли по 200 гривень за двох. А в нас одне місце коштувало 230. Ми з Ромкою позвали 60 гостей: 20 з моєї сторони і 40 – від чоловіка. Майже в кожному конверті лежало по тисячі гривень. До кризи дарували по 100 доларів, тепер кладуть тисячу. Це вважається нормальним подарунком".

За місце у ресторанів молодята платили 300 гривень.

"За ці гроші в ресторані готують салати і гарячі страви. М'ясо, ковбасу і солодке ми несли з собою, - говорить Оксана. - Торт замовили 3-поверховий. Але на весіллі його ніхто не їв. Роздали гостям разом з короваєм. Зекономили на операторі. Весілля на камеру знімав мій хресний. Фотографа взяли за 1,5 тисячі гривень, хоч у заксі, коли подавали заяву, нам хотіли впарити свого за 400 доларів".

На весілля українці перестали дарувати покривала, посуд та постільну білизну. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла весільна господиня Євгенія Петрук із Київщини.

"Раніше ішли на весілля з каструлями та сервізами, але, на щастя, тепер дарують гроші, - говорить Євгенія Петрук, яка накривала столи і брала участь в організації 80 весіль. – Тепер молодята не ламають голову над тим, куди подіти 3 однакові сервізи. Раніше від подружжя несли по 100 доларів. На таку суму щедрі близькі родичі – брати, сестри, тітки і дядьки, хресні, баби і діди".

Далекі родичі кладуть у конверт 500-600 гривень за двох.

"Вважають, що цього якраз достатньо, щоб покрити витрати за місце на бенкеті. Зараз 100 доларів – це майже 1,5 тисяч гривень. Трохи задорого. Тому найближча рідня скидається по тисячі гривень. Коли дарують долари, то в конверт не ховають. Мабуть хочуть, щоб усі гості побачили. Популярними залишаються путівки на відпочинок і побутова техніка. У серпні на весіллі в Ірпіні батьки подарували нареченим холодильник і посудомийну машину. На початку вересня одружувалися діти київських бізнесменів. Батьки вручили їм подорож у Домінікану", - каже Петрук.

Зараз ви читаєте новину «Скільки грошей дарують українці на весілля?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути