пʼятниця, 14 червня 2013 10:26

Розлучення підриває авторитет чоловіка на роботі

Розлучення підриває авторитет чоловіка на роботі
Фото: lady.tochka.net

"У нас менталітет такий, що після розлучення жінці співчувають, а чоловіка роблять винним у всіх бідах. Коли сім'я розпадається, то першим у всьому підозрюють чоловіка, бо він мабуть п'є, б'є дружину, мало заробляє, не ночує вдома, бо коханку завів. Ніхто не підозрює, що у третині розлучень винна жінка, яка закрутила службовий чи курортний роман, покинула дітей на чоловіка чи просто сіла на стакан", - каже психолог Валентина Домська.

За кілька років роботи сімейним психологом їй не раз доводилося рятувати сім'ї від розлучення.

"У більшості випадків дійсно причиною розриву є чоловік-п'яниця, - говорить Валентина Іванівна. - Але за моїми спостереженнями, часто у цьому винна сама дружина, бо заплющувала очі, коли чоловік почав прикладатися до пляшки. А більшість свідомо пригощала партнера спиртним".

За словами Домської, розлучення сильно підриває авторитет чоловіка.

"Якщо жінці у 90 відсотках випадків поспівчувають, то чоловік навпаки нестиме так звану карму винуватця, бо не зберіг сім'ю. Найчастіше розлучення підриває авторитет чоловіка на роботі серед колег і начальства. Якщо розлучається людина, яка займала солідну посаду, то це підриває його статус в очах підлеглих, створює масу пліток і зайвих балачок навколо керівника".

Аби реабілітувати свій статус після розлучення, не варто акцентувати увагу на особистому житті та починати проявляти свої емоції на людях. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів столичний іміджмейкер Вадим Максименко.

"Насправді розлучення – це не крапка і не фініш. Після кожної чорної смуги йде біла, бо життя побудоване за принципом зебри, - говорить Максименко. – Розлучаються не тільки прості сантехніки та керівники великих фірм. Часто на розлучення подають президенти і прем'єри. Як бути їм, коли про їхній шлюборозривний процес говорить увесь світ?".

Наводить приклади розлучення французького екс-президента Ніколя Саркозі і екс-прем'єра Італії Сильвіо Берлусконі, які розлучалися, посідаючи найвищі посади в державі.

"На днях про розлучення заявив російський президент Володимир Путін, - каже іміджмейкер. – Варто враховувати, що політики не можуть приймати таке рішення спонтанно, бо воно сильно б'є по авторитету і може відвернути частину електорату. Політики, як правило, йдуть на такий крок, попередньо узгодивши його розафішування з іміджмейкерами і піар-службою. У випадку з Путіним для цього навіть обрали підходящий час - від попередніх виборів минув рік, до наступних ще багато часу. За ці роки Путін встигне створити нову сім'ю і стати зразковим сім'янином".

Зараз ви читаєте новину «Розлучення підриває авторитет чоловіка на роботі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути