четвер, 05 січня 2012 12:30

Під час вагітності слід обмежити пози "чоловік зверху" та куннілінгус

Під час вагітності слід обмежити пози "чоловік зверху" та куннілінгус

"Зараз я перебуваю на третьому місяці вагітності, - пише у листі на редакційну скриньку львів'янка Поліна, 24 роки. – Чоловік постійно хоче від мене близькості, але я боюся займатися сексом. Старша подруга каже, що це може спричинити викидень. З чоловіком через це почали сваритися. Він в інтернеті познаходив безліч статей, які заперечують припущення подруги. Переконує мене, що секс для вагітних - безпечний. Хотілося б почути думку спеціаліста".

Чи можна займатися сексом під час вагітності кореспондент Gazeta.ua поцікавився в київського акушера-гінеколога Валентини Притули.

"У першому триместрі вагітності статевий потяг у жінок знижується, - каже Валентина Романівна. - Це може бути пов'язане з токсикозом, нудотою, блюванням, спотворенням нюху і смаку. Протягом цього часу жінка сонна і в'яла. У другому триместрі, як правило, майбутня мама позбавляється страхів і тривог. Її самопочуття покращується. Середина вагітності для багатьох подружь стає другим медовим місяцем".

За словами акушера-гінеколога, у третьому триместрі статевий потяг знову знижується. Причина цьому – розміри живота вагітної.

"Займатися сексом під час вагітності можна і потрібно, оскільки гормони задоволення, які виділяються під час сексу, позитивно впливають на маму і плід. Тривале утримання від сексу навпаки сприяє накопиченню негативних емоцій у вагітної. До того ж під час занять сексом м'язи матки скорочуються, що сприяє їхньому тренуванню перед пологами".

Вагітній жінці не можна займатися куннілінгусом – оральним сексом зі стимуляцією піхви, а також вступати у статевий зв'язок з новими, можливо, інфікованими партнерами. Від цього заразитися можуть і мама, і дитина.

"Під час вагітності слід обмежити пози "чоловік зверху" та більше використовувати пози "на боці" та "вершниця", щоб не придавити живіт і не ускладнити дихання вагітної".

Секс під час вагітності протипоказаний, якщо є загроза переривання чи не виношування вагітності, кровотечі і кров'янисті виділення з піхви.

Зараз ви читаєте новину «Під час вагітності слід обмежити пози "чоловік зверху" та куннілінгус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути