четвер, 16 лютого 2012 13:05

Відсутність сексу викликає діабет і хвороби серця

Відсутність сексу викликає діабет і хвороби серця

Через відсутність сексу починаються хвороби другої половини життя — цукровий діабет, гіпертонія, атеросклероз, ішемічна хвороба серця, депресивність.

Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів генеральний директор українського інституту сексопатології та андрології Ігор Горпинченко.

"Сексуальність можна порівняти з будь-якою функції людського організму. Відсутність хоча б однієї негативно позначається на роботі всього організму. Обмеження сексу гальмує вироблення тестостерону — гормону гормонів. Він відповідальний за кровообіг, травлення, психіку, енергетичний потенціал, активне мислення, творчість.

Як приклад можна привести 40-річних, в яких починають клімактеричні зміни. В їх основі лежить зменшення кількості тестостерону. Тоді починаються хвороби другої половини життя - цукровий діабет, гіпертонія, атеросклероз, ішемічна хвороба серця, депресивність".

"Реалізація сексуальності - умова високої продуктивності, роботоздатності, творчої енергії та віри в майбутнє. Секс впливає на роботоздатність так, як повноцінне харчування або чисте повітря", - додав Ігор Горпиченко.

"Оптимально, коли потреби і можливості подружньої пари співпадають. Якось прийшов пацієнт з сексуальними розладами. Питаємо, які умови для сексу, а він каже: "Які можуть бути умови? П'ять людей в одній кімнаті живе". Статева близкість — це таїнство між двома людьми, поєднаним почуттям кохання. Яке може бути таїнство, коли немає умов його створити. Але матеріальне благополуччя не завжди запорука нормально сексу. Часто приходять багаті люди. Мають все, крім повноцінного сексу", - розповів лікар.

Він також спростував інформацію про те, що певні продукти підвищують сексуальне бажання.

Їжа на сексуальність не впливає. Є люди, які їдять лише картоплю і сало, але в сексі їм немає рівних. А буває цілий день їдять креветки. Та якщо кохання немає, результат буде нульовим.

"Неправда і те, що сексом краще займатися вранці до сходу сонця. Найкраще робити це тоді, коли є бажання", - додав Ігор Горпинченко.

Зараз ви читаєте новину «Відсутність сексу викликає діабет і хвороби серця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути