Ексклюзиви
пʼятниця, 22 серпня 2014 15:15

Чому українки самі освідчуються чоловікам?

Чому українки самі освідчуються чоловікам?

Українки все частіше першими роблять крок до створення сім'ї. Жінки почали освідчуватися чоловікам і самі пропонують на них одружитися. Наскільки правильним є такий крок і чи не пошкодують організаторки освідчення про своє рішення, спробувала з'ясувати кореспондент Gazeta.ua.

Киянка Анастасія Калюжна у червні освідчилася своєму хлопцеві Івану. Пара довго жила цивільному шлюбі.

"Пропозиції руки і серця від Івана я чекала чотири роки, - розповідає Анастасія. – Однокласниці вже дітей у садок водять, а у нас вдома тільки папуга і собака".

За словами Анастасії, її хлопець Іван одружуватися боявся.

"Холостяцьке життя його влаштовувало. Від батьків йому дісталася квартира у Броварах. Вони виїхали у Грецію на заробітки ще 12 років тому, - говорить наречена. - Як тільки я про шлюб натякала, переводив тему. А я й не чекала на ще одне освідчення? Мені вже раз пропонували руку і серце. Досі шкодую, що погодилася".

Перед знайомством з Іваном жінка саме розійшлася з першим чоловіком.

"Перший шлюб тривав всього сім місяців, - каже Калюжна. - Вже через тиждень після весілля ми зрозуміли, що не зживемося. Мене дратував постійний бардак у квартирі, а Юрі не подобалося, що я довго сплю. Сварилися по 10 разів на день. Якби попробували перед заксом пожити разом, то і весілля б того ніколи не було".

Освідчитися Анастасія наважилася під час святкування Іванового 30-річчя.

"14 червня святкували ювілей коханого, - згадує. - Він трохи випив, почав мені в коханні клястися. А я його перебила і сказала: "Хочеш на мені одружитися?" Навіть секунди не пройшло, як відповів: "Звичайно". Потім ображався, що я випередила його. Каже, готувався освідчитися на моє день народження у грудні. Але чекати ще півроку я не хотіла. Одружилися 25 липня у столиці".

Нічого поганого в освідченні жінки до чоловіка не бачить сімейний психолог Валентина Домська, хоча й має на цю тему свої застереження.

"Це нормальне явище серед європейців, - говорить психолог. – Наприклад, в Ірландії є навіть така традиція – у високосний рік, 29 лютого, дівчина може запропонувати руку й серце хлопцеві, а він не має права їй відмовити".

Психолог радить не йти на такий крок дівчатам, які не впевнені у почуттях свого хлопця.

"Якщо відчуваєте, що взаємності не почуєте і згоду не отримаєте, то не принижуйтеся перед таким чоловіком, - каже Валентина Іванівна. – Це зробить його ще більше самозакоханим".

"Чоловіка треба правильно підштовхувати до шлюбу, - пояснює сімейний психолог. - Жінка має бути хитрішою. Можна не робити пропозицію безпосередньо, а так ненароком сказати : "от коли ми поженимося, у нас все буде отак", або "мені приснився сон, що ми одружилися і у нас двоє дітей". І хай думають, що це вони нам освідчилися. Але якщо освідчуєтеся чоловікові безхарактерному, несміливому і байдужому, не надійтеся, що після весілля він стане самостійним і на нього ви зможете покластися".

Стимулювати чоловіка до освідчення непросто. Є чоловіки, що не створені для одруження.

"Такі парубки погоджуються на цивільний шлюб, але штампа у паспорті бояться, - пояснює Домська. - Вони залишаються холостяками на все життя. Марно намагатися їх переламати. Як правило, жінка сама добре відчуває, коли стосунки не передбачають весілля. Наприклад, коли за 3-4 роки спільного життя подружжя не говорить ні про шлюб, ні про дітей".

Зараз ви читаєте новину «Чому українки самі освідчуються чоловікам?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути