вівторок, 05 січня 2016 17:31

Чоловіки як вид на межі вимирання - вчені

Через 5 мільйонів років на планеті не залишиться жодного чоловіка. Такого висновку дійшли австралійські вчені. Вони переконані, що катастрофічний процес вже запущено.

 

The Daily Mail повідомляє, що зникнення чоловічої статі станеться у зв'язку з набутою крихкістю чоловічої статевої хромосоми Y-хромосоми. Вчені проаналізували певну кількість чоловічих і жіночих статевих хромосом. За даними дослідження стало зрозуміло, що жіноча X-хромосома містить 1000 або більше здорових генів. Раніше в Y-хромосоми була така ж кількість генів, але з плином часу і під впливом безлічі факторів у сучасного чоловіка залишилося менше 100 генів.

 

Невтішні прогнози дослідників посилюються ще і тим, що наявність двох Х-хромосом у жінок "підстраховують" у разі пошкодження. А у чоловіків відсутність пари в Y-хромосоми створює труднощі з виправленням помилок. Таким чином, статеві клітини чоловіків з часом руйнуються. Що і стане причиною зникнення чоловіків.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіки як вид на межі вимирання - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути