середа, 13 лютого 2019 01:35

Чи бувають в чоловіків критичні дні

Чи є у чоловіка критичні дні, що з ним відбувається протягом дня, та інші нові факти про таємне гормональне життя вашої другої половини.

Скільки днів в чоловічому місяці

  У чоловіків теж регулярно трапляються критичні дні через гормональні коливання, які впливають і на лібідо, і на загальний стан, і на його емоції. Фото: ua.depositphotos.com
У чоловіків теж регулярно трапляються критичні дні через гормональні коливання, які впливають і на лібідо, і на загальний стан, і на його емоції. Фото: ua.depositphotos.com

Американські вчені ще у 1960-х роках висунули гіпотезу, що у чоловіків також існує місячний цикл. Недавні дослідження показали, що у чоловіків регулярно трапляються критичні дні. Причина - гормональні коливання, які впливають як на лібідо, так і на загальний стан вашого чоловіка і на його емоції. В цей час він ображається, дратується через дрібниці. Вчені вважають, що періодичність чоловічих істерик становить від 23 до 33 днів. Є думка, що крім цього на його самопочуття і сексуальне бажання сильно впливає місяць: чоловік хоче свою жінку відповідно до місячних циклів з двома піками: головний пік припадає на повний місяць, а другий - на молодик. Загалом, є сенс почати вести чоловічий менструальний календар. В Америці з недавніх пір активно використовується термін mАnstruation.

Що з чоловіком відбувається протягом дня

Не тільки жінки можуть клювати носом до полудня, а після обіду відволікатися на всякі фантазії, найчастіше непристойні. Через те, що секреція тестостерону у чоловіків відбувається не постійно, а епізодично, рівень цього гормону в крові протягом доби коливається, і дуже значно. Максимальний рівень тестостерону спостерігається між 2 годинами ночі і 6 ранку (тому чоловікам подобається секс на світанку), мінімальний - близько години дня. У жінок пік сексуального бажання наступає десь о 16:00. Правда, у чоловіків добові гормональні коливання не так сильно позначаються на настрої і тонусі, як у дівчат. Або вони просто вчаться це приховувати.

Що впливає на розмір пеніса

  Фото: ua.depositphotos.com
Фото: ua.depositphotos.com

Розмір - свого роду чоловіче придане. Фактор чисто генетичний. Лотерея. Якщо пояснювати по-науковому, величина його члена залежить від наповнюваності печеристих тіл кров'ю під час ерекції. У когось здатність печеристих тіл до розширення заслуговує усіляких похвал, оскільки призводить до збільшення пеніса в три і більше разів відносно стану спокою. В інших розмір може змінюватися зовсім незначно. Нормою вважається довжина в стані ерекції від 5 см, а середньостатистичний розмір в ерегованому стані - 13-18 см. Вважається, що пеніс може рости до 23-24 років. До речі, те, що можна визначити розмір пеніса за формою носа, а також за довжиною великого пальця на нозі чи товщиною великого пальця на руці і т.п. - міф. Лікарі кажуть, що все це ні до чого - у людини з маленькими долонями може бути видатна статева анатомія. Зате рекомендуємо звернути увагу на розмір автомобіля - він часто прямо пропорційний розміру пеніса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені дізналися, від чого залежить вік першого сексу

В успішних чоловіків багато тестостерону

Вчені з Гарварда виявили безпосередній зв'язок тестостерону з розвитком правої півкулі мозку. У чоловіків з високим рівнем тестостерону ліва півкуля було розвинене гірше, а права - навпаки, краще. Тому у таких людей неабиякі здібності до просторово-образного мислення, їм легко даються математика, архітектура, геометрія та інші науки, а також творчість. У чоловіків з розвиненим правопівкульним мисленням уся інформація не просто запам'ятовується, а відразу ж переосмислюється і синтезується, і видається вже новий інформаційний продукт. Тому серед учених є думка, що тестостерон - двигун цивілізації. Ще його часто називають гормоном статусу.

Чи правда, що волохаті чоловіки гарні в ліжку

Азіати або індіанці практично не мають ніякої рослинності на тілі і при цьому ні в чому не поступаються в сексуальному плані іспанцям або грузинам. До речі, за словами французького пластичного хірурга Катрін де Гусак, у чоловіків з віком волосся на тілі стає більше, а у жінок - менше. Навряд чи хтось зважиться стверджувати, що літні чоловіки володіють великим лібідо, ніж молоді.

Чи ростуть від тестостерону м'язи

  Фото: ua.depositphotos.com
Фото: ua.depositphotos.com

Як не дивно, ні. Зате від тестостерону залежить сила сексуального бажання чоловіка. Але зовсім не обов'язково, що великий, м'язистий, волохатий самець буде хороший в ліжку. Важка щелепа, широкі плечі і м'язи є вторинними статевими ознаками - за них відповідальна чоловіча Y-хромосома. На формування фігури впливає ще й спадковість: у високого і мужнього батька з більшою ймовірністю народиться Шварценеггер, а не Вуді Аллен. До речі, про статеве життя Вуді Аллена ходять легенди, а Шварценеггер знаменитий переважно своїми біцепсами.

Чи страждають чоловіки від стресу

Навіть більше. Справа в тому, що емоційний центр в мозку безпосередньо пов'язаний з гіпоталамусом і гіпофізом, які відповідають за вироблення гормонів. А значить, наслідком важкого переживання може бути не менш важкий гормональний збій. До такого ризику особливо схильні чоловіки старше 45 років.

Чому одні чоловіки старіють швидше за інших

  Фото: ua.depositphotos.com
Фото: ua.depositphotos.com

Справа знову в гормонах. Тестостерон починає вироблятися в яєчках плоду-хлопчика ще в утробі матері, а пік його виробництва припадає на перехідний вік. Завдяки тестостерону у підлітків починають рости пеніс, борода, вуса, відбувається перерозподіл підшкірної жирової клітковини за чоловічим типом, змінюється тембр голосу і врешті-решт виникає сексуальне бажання. З віком кількість цього гормону поступово знижується, у кожного чоловіка це відбувається за індивідуальною генетичною програмою. В середньому після 30 років рівень тестостерону падає на 1-2% на рік. Щоб його зберегти в нормі, корисно стежити за своєю вагою (у повних чоловіків після 30 з кожним роком в крові тестостерону стає на 10-20% менше) і частіше займатися сексом - тренування стимулюють вироблення цього гормону.

Невже у нього теж буде клімакс

Так звана андропауза проходить не так інтенсивно, як менопауза у жінок, але від неї все одно нікуди не дітися. Рівень того ж тестостерону з роками знижується поступово (після 50 років він падає як мінімум у 10-20% представників сильної статі), але не помітити цього процесу не можна. Симптоми: ослаблення пам'яті та уваги, проблеми з ерекцією і лібідо, підвищена пітливість і стомлюваність. Найефективніша терапія - секс і спорт. А ще краще - велика любов, як в 17 років.

До сих пір не існує жодного наукового пояснення, яке могло б допомогти зрозуміти, чому чоловікам так подобаються розгнівані жінки. Але, тим не менш, жінки в гніві подобаються чоловікам і це факт. Напевно кожна жінка хоча б раз в житті чула фразу "ти така красива, коли сердишся". Здається, що чоловік ніби збирається таким безглуздим чином заспокоїти, чи роздратувати ще більше, а між тим, він дійсно милується жінкою. Що ж, бурхливий секс як примирення - дуже непоганий варіант.

Зараз ви читаєте новину «Чи бувають в чоловіків критичні дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути