субота, 27 серпня 2016 14:46

Блогер розповіла, чому стосунки після 40 - щасливіші

Блогер розповіла, чому стосунки після 40 - щасливіші

Памела Сітрінбаум - журналіст і блогер. Вона викладає у Школі журналістики Меділл Північно-західного Університету (США). Публікується в онлайн-журналі Teaching Tolerance.

Нещодавно блогер розповіла, чому стосунки після 40 можуть бути щасливішими.

Страхи юності

"Відтепер ми нічого не втрачаємо, а тільки набуваємо. Коли нам було двадцять, здавалося, ми маємо отримати в цьому житті все і найкраще. Це пропагує соціум і мас-медіа, і протистояти цьому в юності складно. На кону стояли: найкраща кар'єра, весільна сукню і вдале заміжжя, діти (яких ми малювали маленькими ангелами, що назавжди скріплять наш союз). І всі смертельно боялися програти. Тільки тепер ми зупинилися і задумалися.

Втомившись від гонки і вічного змагання один з одним, ми хочемо розслабитися і почати отримувати від життя задоволення. Ми нарешті вільні від страху "не встигнути і не досягнути", який переслідував нас раніше".

Краща смуга життя

"Ми примирилися з тими, з ким нескінченно воювали в юності: батьками, колишніми коханими, власним тілом, яке здавалося нам недосконалим. Ми менше дошкуляємо собі за те, що ми погані матері, - з багатьма своїми внутрішніми демонами ми знайшли спільну мову. І навіть якщо вони піднімають голову, жіноча мудрість, яку ми знайшли, допомагає нам дивитися на них з часткою гумору. Ми більш спокійно приймаємо свої недосконалості, не намагаємося осягнути неосяжне, аби стати переможцями у всіх життєвих сферах".

Нова романтика

"Ми нарешті наблизилися до себе і своїх дійсних бажань, і у нас немає необхідності терміново знайти Чоловіка Мрії. Ми не обманюємося і не шукаємо неіснуючий ідеал. Нам потрібна близька і розуміюча людина. І ми в свою чергу готові стати чуйним партнером, який вміє не сваритися через дрібниці, прощати недосконалості заради того головного, що ми в ньому дуже цінуємо. Ми навчилися оцінювати справжні якості людини, і нас складніше зачарувати прийомами, які колись, у силу недосвідченості, ми могли б сприйняти за щирість".

Ми не станемо гіпнотизувати телефон, якщо він з якихось причин не подзвонив. Ми легко забудемо про невдале побачення, адже тепер добре знаємо собі ціну. Ми знаємо, з якою людиною нам спокійно, легко і цікаво, і усвідомлюємо ті кордони компромісів, які нам комфортні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-20 ознак того, що вам краще розлучитися

"Це відрізняє нас від тих, ким ми були двадцять років тому. Ми пройшли певні життєві уроки, вчилися на помилках, і у нас ще багато чого попереду. Як говорила мама, підбадьорюючи в хвилини, коли я була не впевнена в собі: "Подумай, адже якщо щось трапиться, то явно тільки хороше". В даному випадку вона знову права".

Нагадаємо, на побачення жінку запрошують за 4 дні. Про це розповіла експерт з етикету Наталія Адаменко.

Зараз ви читаєте новину «Блогер розповіла, чому стосунки після 40 - щасливіші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути