четвер, 06 жовтня 2011 14:05

Як втекти від самотності

Як втекти від самотності

"Коли в мене немає хлопця, я відчуваю себе некомфортно, - пише на редакційну скриньку 21-річна Тетяна з Вінниці. - Плачу, бо мені дуже самотньо. Ніхто не подзвонить, не зробить комплімент, не запросить у кафе. Щоб компенсувати почуття самотності, я заводжу випадкові стосунки. Зустрічаюся з чоловіками і хлопцями, на яких навіть не глянула б ніколи. Прекрасно розумію, що через тижнів два я про нього забуду, але бути одна не хочу. Мені головне знати, що десь там є людина, яка чекає мого дзвінка і з ким я можу ходити на побачення, поки не набридне".

Її лист коментує сімейний психолог Олена Римарук зі Львова.

"Тобі потрібно розібратися в собі і відповісти чесно: Навіщо тобі всі ці хлопці? – вважає

психолог. - Якщо це просто розвага і ти зустрічаєшся з ними тому, що не хочеш серйозних стосунків, то нічого поганого в цьому не бачу. Розважайся на здоров'я. Хто знає, можливо, зовсім скоро ти зустрінеш гідного хлопця, і в житті настане новий період. Хоч буде що згадати".

За словами Олени Василівни, деякі дівчата бояться залишатися наодинці з собою і намагаються такими безглуздими стосунками забити порожнечу, яка існує в їхньому житті.

"Часто дівчина обманює сама себе, створює видимість стосунків. А насправді ці тимчасові стосунки ні до чого не ведуть, і нічого почерпнути з них ти все одно не зможеш - просто тимчасово заповниш порожнечу. У медицині існує таке поняття, як аутофобія - патологічна боязнь самотності, безшлюбності. Людина боїться залишатися наодинці з собою, і їй здається, що навіть тимчасовий період, проведений на самоті, може затягнутися назавжди".

Аутофобія може виникати внаслідок якоїсь дитячої травми, відсутності уваги з боку батьків.

"Не бійтеся, візьміть тайм-аут і подумайте про майбутнє. Яким ви його бачите? Якою ви бачите себе в майбутньому? Хто поруч із вами? Відмовтеся від відносин, які вам не потрібні, адже ви можете розтринькати себе, і на зміну страху самотності може прийти глибока депресія. Навчіться любити самотність. Вона дає нам шанс відпочити від усього і знайти у собі сили йти далі".

Зараз ви читаєте новину «Як втекти від самотності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути