пʼятниця, 07 жовтня 2016 23:17

6 шлюбних пасток, в які потрапляють жінки

6 шлюбних пасток, в які потрапляють жінки

Усі розуміють, що сімейне життя – це не шлях, всипаний фіалками і льодяниками, але мало хто замислюється, що іноді шлюб – це справжній капкан. На вигляд все може бути добре, але насправді жінка в цьому шлюбі нещасна. Здавалося б – ну і нехай розлучиться? Але не все так просто. Ніхто не застрахований від попадання в хитрі шлюбні пастки. Головне – знати, як вони виглядають, пише zhinku.info.

Уже час!
Хочемо ми того чи ні, але стереотипи на нас впливають. Вважається, що треба вийти заміж. Неважливо, самотня дівчина або у неї є бойфренд: в першому випадку скажуть: "Що ти тягнеш, годинник цокає", в другому: "Він не вставиться до тебе серйозно, інакше давно б одружився". Протистояти цьому не так легко. Можна жартами, можна намагатися не звертати уваги на ці випади, але в один прекрасний день ми думаємо: може, з нами правда щось не так, якщо штампа в паспорті досі немає? Все, пастка закрилася. Тепер незаміжнє життя – ніби як і не життя, а тільки його репетиція. Ось вийду заміж – і заживу! Але якщо подумати тверезо – чи варто витрачати свою молодість на переживання про штамп у паспорті? Щасливе заміжжя однаково прекрасне і в 20 років, і в 35.

А що люди скажуть?
Неймовірно, але факт: думка абсолютно сторонніх людей часом впливає на наше особисте життя. І це, зрозуміло, не наша вина. Якщо дівчинку з ранніх років привчають розглядати власні вчинки в світлі думки оточуючих, вона буде залежна від цієї самої думки у всіх непростих ситуаціях. Важливо розуміти, що почуття провини за якісь вчинки нав'язане. Твоє особисте життя – це твоя і тільки твоя справа.

Він пропаде без мене!
На початку стосунків і чоловік, і жінка намагаються здаватися кращими, ніж вони є, це абсолютно природно. І улюблена гра дівчат в даному випадку – це гра в старанну господиню і турботливу жінку. Безумовно, дуже приємно побалувати кохану людину смачною вечерею або подарувати йому красиву сорочку. Проблема в тому, що іноді жінка сама не помічає, як перетворюється на другу матусю для дорослого чоловіка. І ось він уже не в змозі сам розігріти собі тарілку супу, не знає, як включити пральну машину і де купити собі шкарпетки. Ну як його покинеш, такого безпорадного ? Капкан жалості – один із найміцніших. А якщо подумати – що трапиться з дорослим, дієздатним чоловіком? Та нічого. Або навчиться сам про себе піклуватися, або повернеться під мамине крильце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пари найчастіше розпадаються весною та влітку - вчені

Та кому я ще потрібна?
Це навіть не пастка, це справжня тюремна камера. Тому що, навіть якщо панночка з юних років мала проблеми з самооцінкою, роки шлюбу повинні були зміцнити її в думці, що вона, комусь потрібна. Чому вийшло навпаки? Тому що саме чоловік непомітно, але планомірно підривав її впевненість у собі. І ось вона вже впевнена, що товста, дурна, негарна і взагалі стара. Нікому не потрібна така, а значить, нема чого і намагатися піти. Бінго! Чоловік може робити, що хоче – нікуди вона тепер не дінеться. Це вже не жарти, а справжнє сімейне насильство, нехай і без рукоприкладства. Тут не треба думати. Тут треба бігти. Швидко. І подалі.

Сім'я – це найголовніше!
Сім'я – дійсно найголовніше, важливіше немає нічого. Але що таке сім'я? Це взаємна любов, це підтримка, це щастя кожного дня, прожитого разом. А сама по собі наявність чоловіка поруч – це не сім'я. І ось тут і криється пастка. Видимість сім'ї, як здається жінці, її підтримує: ну і що, що у нас є проблеми, проте я не одна, у мене є тил. Вона не замислюється , що цей самий тил тягне з неї більше ресурсу, ніж тягнули б труднощі самотнього життя. Особливо якщо цей тил лежить на дивані 8-й рік, стверджуючи, що шукає роботу. Ситуація ускладнюється, якщо у пари є діти. Але, з іншого боку – хто знає, може, поруч є чоловік, з яким дійсно можна створити сім'ю, а не її подобу. Не варто витрачати час на сурогат.

Як я буду жити одна?
Дуже багато панянок мріють про той день, коли коханий скаже: я заробляю достатньо, навіщо тобі працювати? І ось тоді у них нарешті буде час на все: на себе, на сім'ю, на дім, на дітей, ну і так далі. Це чудово, звичайно, і в цей момент зовсім не хочеться думати про майбутнє. А майбутнє все-таки непередбачуване. І, на жаль, якщо стосунки дали тріщину, йти жінці нікуди: квартиру купив чоловік, професійні навички розгубилися, досвіду роботи немає. І як бути? Щоб не потрапити в цю пастку, потрібно завжди пам'ятати про себе. Займатися будинком весело тільки в перший рік, діти швидко ростуть, а всі книги в світі все одно прочитати неможливо. А ось отримати другу професію, поки є час, або вивчити мову – простіше простого. Так що це, мабуть, найбезпечніша пастка – її дуже легко обійти.

Зараз ви читаєте новину «6 шлюбних пасток, в які потрапляють жінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути