середа, 13 грудня 2006 17:25

Міні-хлібопекарня пече кекси і варить варення

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Консультант студії ”Панасонік айдіа плаза” Наталія Меліхова засипає у диспенсер міні-хлібопекарні родзинки для приготування кексу
Консультант студії ”Панасонік айдіа плаза” Наталія Меліхова засипає у диспенсер міні-хлібопекарні родзинки для приготування кексу

Зараз міські мешканці можуть готувати духмяні паляниці, не гірші, ніж у сільській печі. У духовці такий хліб не вийде. Зате спечеться у міні-хлібопекарні. Залежно від виробника і функцій вони коштують від 279 до 889 грн.

65-річній киянці Людмилі Блажко подарували міні-хлібопекарню "Панасонік" із трьома формами для паляниць різного розміру. Син Віталій, 42 роки, купив її у "Домотехніці" за 850 грн.

— Поряд була домашня пекарня цієї ж фірми, дешевша на 200 гривень. Але з англомовним меню і без диспенсера (спеціальний контейнер на кришці, куди засипають родзинки для кексів).

Людмила швидко освоїла міні-хлібопекарню. Перечитала різні рецепти, що додавалися до "пічки" разом з інструкцією.

Машина сама замішує тісто і пече хліб. Треба налити води, покласти в форму солі, цукру, дріжджів, борошна й правильно запрограмувати.

Людмила Степанівна у тісто додає ваніль та маслинову олію. Каже, якщо покласти більше яєць, а замість води — молоко, хлібина смакуватиме, як паска. У міні-хлібопекарні можна приготувати і "французький" хліб. Програма дає змогу вибрати навіть колір скоринки — світлу, рум"яну чи дуже припечену.

Для своєї родини жінка готує хліб двічі на тиждень. Cвіжу хлібину має на ранок: засипає інгредієнти з вечора і встановлює на таймері час. Машина вмикається вночі сама, замішує і випікає хліб якраз до сніданку.

Машина вмикається вночі і випікає хліб якраз до сніданку

— Хліб готується близько чотирьох годин, — розповідає Людмила Блажко. — За дві години можна приготувати буханець швидкої випічки. Хоча він мені здається недопеченим. Тому вмикаю таймер ще на півгодини.

Для гостей господиня готує кекси. Також збиває у міні-хлібопекарні тісто для тортів чи піци. Коли тісто готове, машина подає сигнал — пищить.

27-річний киянин Дмитро купив хлібопекарню у "Метро кеш енд керрі" за 150 грн. Таких у супермаркеті вже не продають.

— Я подумав, що можу собі дозволити витратити 30 доларів. Тепер ми з моєю дівчиною Олесею хліб у магазині не купуємо. Печемо двічі-тричі на тиждень. Усіх рецептів із книжки ще не спробували. Там є дуже специфічні інгредієнти. Хоч маю сказати, що не з усякого борошна виходить гарний буханець.

Для кексу чи тіста на пиріжки така модель, як у Людмили Степанівни, найкраща, пояснив продавець-консультант мережі "Домотехніка" Віктор Тиндик, 33 роки. Родзинки, горіхи чи сухофрукти можна покласти одразу в диспенсер. Машина висипле їх у тісто сама.

Крім "Панасоніка", такий контейнер є ще у "Делонґі".

— Домашні хлібопекарні "LG" роблять не тільки пшеничний та житній хліб, — розповідає продавець-консультант "Ельдорадо" Марія Сірізінська, 22 роки. — Їх програми дозволяють випікати хліб із гарбуза. Єдиний недолік — у них тільки одна велика форма на 900 грамів.

Практично всі міні-хлібопекарні мають захист від перепадів напруги у мережі. На якість продукту це не впливає. Функція підігріву годину зберігає хліб теплим.

Функція "швидкий хліб" є не в усіх машинах. Її нема у "Делонґі" і "Камерона".

— Найчастіше покупці запитують міні-хлібопекарні "Панасонік", — каже продавець-консультант магазину "Фокстрот" Наталія Федюніна, 23 роки. — Вони дорожчі від "Кенвуда" та "Еленберґа". Однак вважаються надійнішими.

Улітку міні-хлібопекарню використовують для приготування варення та джему.


Скільки коштує міні-хлібопекарня


 Назва моделі  Кількість програм  Вага хліба, г  Ціна, грн  Мережа
 "Еленберґ ВМ-3100"  12  750/900  289  "Ельдорадо"
 "Оріон ОВМ-201"  10  680/900/1125  299  "Фокстрот"
 "Камерон СВ-4407"  12  450/750  320  "Ельдорадо"
 "Кенвуд ВМ 250"  12  500/750/1000  469  "Фокстрот"
 "Делонґі BDM 125 S"  12  700/1250  689  "ФоксМарт"
 "Мулінекс OW-3000"  10  750/1000  769  "ФоксМарт"
 "LG HB-205 CJ"  10  900  849  "Ельдорадо"
 "Панасонік CD-253"  19  500/700/900  856  "Домотехніка"


"Панасонік" проводить лікнеп для домогосподарок

Усі міні-хлібопекарні працюють автоматично. До техніки виробники видають паспорт, інструкцію і рецепти. Хоча з першого разу приготувати хліб не всім вдається. Для освоєння кухонної техніки компанія "Панасонік" півроку тому започаткувала безплатні курси.
Навчання проходить чотири рази на тиждень (з четверга до неділі) у столичній крамниці "Шельф" (вул. Шота Руставелі, 11). 49-річна консультант студії "Панасонік айдіа плаза" Наталія Меліхова показує, як у міні-пекарні готувати випічку чи тісто. Розповідає, скільки і чого треба покласти, щоб хліб вийшов смачним.
— Приходять люди різного віку, — каже Наталія. — Хтось уже купив домашню пекарню, а хтось лише збирається. Презентація починається зранку або в обід. Для випікання хліба потрібно щонайменше дві години. У студії є свій розклад. В одні дні печу хліб, а в інші — показую, як готувати тісто для піци та варити джем.
У студії також демонструють можливості мікрохвильової печі. За тиждень на такі презентації приходять близько 40 людей. Переважно жінки середнього віку.

Зараз ви читаєте новину «Міні-хлібопекарня пече кекси і варить варення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути