понеділок, 17 червня 2013 07:45

Іван Петренко зробив газонокосарку з дитячого візка

Автор: фото: Віталій ІВАНЧЕНКО
  Електрична газонокосарка Івана Петренка із села Шпиндівка Кагарлицького району Київської області скошує траву висотою чотири сантиметри. Господар планує зробити також кріплення, що регулювало б висоту скошування
Електрична газонокосарка Івана Петренка із села Шпиндівка Кагарлицького району Київської області скошує траву висотою чотири сантиметри. Господар планує зробити також кріплення, що регулювало б висоту скошування

56-річний Іван Петренко з села Шпиндівка Кагарлицького району Київщини змайстрував косарку з дитячого візка й електродвигуна.

— Внук з коляски виріс, а вона добротна, викидати шкода. У гаражі ще валявся двигун від старої пральної машини. Думаю: хіба я гірше китайця, сам не зроблю косарку? Принцип дії будь-якої косарки — швидко обертати ножа чи лєску, яка косить траву.

Чоловік відрізав від візка сам кошик для немовляти. На нижні осі конструкції прикріпив дошку шириною 30 см, у якій просвердлив отвір. Електродвигун на дошку встановив так, щоб вал стояв вертикально в отворі. Знизу на вал начепив ножа завдовжки 35 см.

— Щоб надівати ножа на вал, довелося виточити ще перехідник, — каже чоловік. — І фланці, щоб ножа не ламало, коли його затискаєш.

Електродвигун мав потужність 500 Вт. Низьку траву ніж зрізав, а у високих бур'янах плутався, намотував на вісь.

— Зрозумів, що оптимальна потужність двигуна для косарки — 1 кіловат. Слабший не справляється, навіть якщо на нього ставити коротенького ножа. Оптимальні оберти для косіння — 3 тисячі. Високооборотний двигун, як від болгарки, швидко згорить. Я підібрав від старого точила. Поставив так, щоб залишав траву висотою 4 сантиметри. Скошувати нижче не треба, бо земля швидко висихає, ножі чіпляють камінчики на землі. Зараз думаю, як удосконалити косарку. Треба зробити ще кріплення, щоб регулювати висоту скошування.

Зараз ви читаєте новину «Іван Петренко зробив газонокосарку з дитячого візка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути