неділя, 19 травня 2013 12:23
Гунько Олександр
Гунько Олександр
Гунько Олександр

Акції влади і опозиції — це політичний цирк

Багато галасу з нічого — так можна охарактеризувати акції влади і опозиції 18 травня. По суті, це був політичний цирк під одним куполом, тільки з різними клоунами.

Влада, як завжди, показала свою тупість і підлість. Спочатку руками силовиків грубо і нахабно не пускали опозиціонерів у Київ — викидали з вагонів, затримували автобуси. Потім примусили незграбно виправдовуватися "Укрзалізницю". Самі ж нагнали у столицю бюджетників, студентів та осіб бомжуватого вигляду. Назвали це "антифашистським мітингом" - неначе в Україні справді є проблема фашизму. Крім штатних блазнів Єфремова і Колесніченка, "нагнули" навіть Тігіпка. Він змушений був морозити з трибуни про необхідність європейського вибору. Резолюція цього мітингу витримана у кращих традиціях фарисейської радянської ідеології, де все перекинуто з ніг на голову, біле названо чорним, а чорне — білим, висловлена підримка "єдино правильного курсу" і прочая, прочая, прочая.

Зрозуміло, що владі в умовах повного провалу в економічній і соціальній політиці треба було перевести стрілки. Але зробила вона це досить незграбно і непереконливо. Таке дійство, крім роздратування нічого не викликає.

Об'єднана опозиція поводилася доволі аморфно і беззубо. Спочатку уступила владі Європейську площу. Виступи лідерів були прогнозовані і ніяких нових посилів не містили. Навіть не назвали імені єдиного кандиддата на посаду столичного мера, про що обіцяли раніше. Присутність серед них одіозної Ірини Фаріон тільки підсилювала комічність картинки. Єдиним креативом стала бійка "свободівців" із бритоголовими молодчиками, які, певне, й уособлювали прояви фашизму в Україні.

А дісталося на горіхи, як завжди, журналістам. Навіщо було бити тендітну Ольгу Снісарчук, навряд чи хтось зможе пояснити. Це із розряду ірраціонального. Просто попала під гарячу руку чи щоб іншим не кортіло? Ну і зовсім прогнозовано міліція "в'язала" опозиціонерів і крізь пальці дивилися на кримінальні витівки бритоголових.

Потім дійство перемістилося в інтернет. У соціальних мережах противники посипали один одному голову попелом і громили епітетами та метафорами. Хтось лякав країну громадянською війною, хтось закликав іти на Банкову. А політичні актори відіграли першу дію вистави і, задоволені собою, розійшлися по гримерках на антракт.

Зараз ви читаєте новину «Акції влади і опозиції — це політичний цирк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути