вівторок, 27 грудня 2011 16:05
Ольга Гембік
Ольга Гембік
Ольга Гембік

Вчасно вийти

Мій брат — новоспечений московський революціонер. Виклав в інтернеті своє фото з білими кульками в руках. На них напис: "Меня надули". Стоїть, усміхається. За спиною — проспект Академіка Сахарова. Поруч із ним — ще таких 120 тисяч. Це мітинг за чесні вибори в Росії.

Я перепитую, чи бува не американці заплатили за ці кульки. Він терпляче пояснює мені, що ні. Зовсім не відчуває моєї іронії. Я ж на подібні закиди 2004-го ладна була вчепитися йому в горло. А він отакий-от спокійний. Каже, кульки замовив його начальник — солідний дядько, при статках якого все одно, в якій країні жити. Щось там мало статися, якщо дістало навіть його.

Колегу брата заштовхали в автозак, коли переходив вулицю. Узяли попідруки системного адміністратора, а відпустили вже переконаного революціонера. Він пригадав, що закінчив художнє училище, і від руки за одну ніч намалював із десяток агітплакатів. За 5 хвилин роздав їх біля метро: "Великий Пу був колись молодим і перспективним. А зараз перетворився на супермена і кажуть, коле ботокс", "Бандерлоги проти", "Дякую, Володю, ти зробив усе, що міг. Можеш іти".

Колегу брата заштовхали в автозак, коли переходив вулицю

Про участь у мітингу в соцмережах заявили 60 тисяч людей. Мій брат тішиться, що побачив наживо друзів, з якими не стрічався вже років із 10. Дійсність виявилася значно цікавішою, аніж скайп та ICQ.

Я ладна пробачити всі шпильки, котрі він відпускав сім років тому в бік Майдану. Я тішуся, що він вийшов на вулицю. Це виглядає так, наче він стоїть зі мною на Майдані. А ще у мене суцільне дежавю. На його фото — домашні жіночки з милими усмішками і квітами, бабусі, які пов'язують онукам стрічки, і теперішня поліція, яка теж солідарна з моїм братом. Просто в них така служба.

Я теж маю такі фото. Різниця лише в кольорах і датах.

Пишу на його сторінці у блозі, щоб не виходив на мороз голодний. Прошу, щоб не застудився, щоб грівся чаєм. А він відповідає моїми ж словами: "Як хтось не може вчасно піти, комусь треба вчасно вийти".

Зараз ви читаєте новину «Вчасно вийти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути