вівторок, 19 липня 2011 15:08
Ольга Гембік
Ольга Гембік
Ольга Гембік

Не вистачає

Власник елітної квартири на Подолі вивів тонку трубку від кондиціонера просто на вулицю.  Із четвертого поверху людям капає за комір. На квартиру з ліпниною і плюшевими гардинами грошей назбирав, а на цивілізований відвід води — не вистачає.

Наше ЖКГ попередило, що на два тижні відключає гарячу воду — приліпили повідомлення про це в кожному під'їзді. За два тижні акуратно поздирали оголошення. Але крани грають марш, гарячої води в них немає. Минає вже третій тиждень — те ж саме. У ЖКГ слухавку беруть за десятим дзвінком. Дізнаюся, що води не буде аж до 8 серпня, щось там зламалося. Питаю: чому ж нового оголошення не наліпили? Клею не вистачає!

Водій автобуса зранку діловито збирає в усіх по гривні й 50 копійок. Квитків натомість не дає, огризається. Натхненно лічить гроші в кабіні. Зрештою, рушає й оголошує: "Квитків сьогодні дали мало. На всіх не вистачає". На прохання повернути гроші ображається.

Чому нового оголошення не наліпили? Клею не вистачає!

У найближчому до нас супермаркеті гнилі яблука сподіваються продати по 2 гривні. Над ними вже кружляє зграя мошок, повзають зелені мухи, гнилизною тхне на весь відділ.

За кілька років коло метро Дарниця п'ять разів облагороджували територію. Найперше зрізали розлогі сосни й наставили точок із шаурмою. Місцевим п'яничкам зручно розпивати на пеньку, було чим закусити. За півроку кавказців вигнали геть, викорчували пеньки і залили галявину бетоном. Наставили кіосків "Белье", "Умка", "Хлеб-фарш-колбаса" і взуттєвий магазин із фантазійною назвою "Конфіскат". До нього завжди довжелезна черга. Люди в черзі сподіваються, якщо в когось відібрали, то їм продадуть дешево. Але взуття в магазині смердить гумою і коштує, як усюди.

Тепер частину магазинчиків прибрали. Залишили купу сміття, уламки бетону й одну вцілілу сосну. Та й то тому, що на її крону якийсь бовдур прибив табличку "Пам'ятники" і розмістив свій телефон.

Чогось не вистачає всім. Мабуть, клепки.

Зараз ви читаєте новину «Не вистачає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути