понеділок, 17 червня 2013 14:01
Ольга Гембік
Ольга Гембік
Ольга Гембік

Не блондинка

— Вона мені: "У вас недостатньо досвіду!". А я їй — на вашу компанію вистачить! Вона: а нам треба з міжнародною практикою. А я їй тиць під носа краківську "кірочку", та ще й познанський диплом — вибирайте. А тоді вона каже: "Шкода, що ви не блондинка".

Знайома, емоційно сьорбаючи каву, розповідає, як уперше проходила співбесіду в невеликій престижній компанії з трьома англійськими буквами замість назви. У них мобільний колектив, просунутий начальник і представництва по всьому світі. Є можливість професійного росту і часті закордонні відрядження. А там обов'язково знадобилися б Іринині знання англійської, іспанської та ще й німецької зі словником.

Але її не взяли. Мить тому на повторній співбесіді керівник із підбору персоналу, яка найбільше захоплювалася її знанням мов, холодно чеканила:

Цілує дівиці ручки

— Ви дуже хороші для нас, навіщо ми вам? Вам нікуди далі рости. Усього доброго.

Уже півгодини в найближчому кафе я і келишок коньяку до кави намагаємося її розрадити. Не допомагає.

Іра витирає розчервонілого носа. Марно намагається заправити в ґулю руді неслухняні пасма. Вона так часто протирає серветкою запітнілі окуляри, що офіціантка, косо поглядаючи на нас, удруге підносить серветки.

— Ну, може, у них начальник самодур, якщо підбирає персонал за кольором волосся, — знаходжу я. Ірина намагається усміхнутися крізь сльози.

— Ну хіба такий може бути самодуром? — зачаровано киває вона на столик навпроти. За ним елегантний пан з акуратною борідкою пригощається вином із величезного келиха на тонкій ніжці. Білявка, яка з ним, кокетливо поправляє глибокий виріз леопардової блузки.

Пан розплачується за вино і йде, поцілувавши дівиці ручки. Вона допиває вино й набирає номер на айфоні: "Ма, я в команде!".

Зараз ви читаєте новину «Не блондинка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

54

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути