вівторок, 03 квітня 2012 15:50
Ольга Гембік
Ольга Гембік
Ольга Гембік

Мері вже не ревнує

Цю англійську пару зауважили всі гості готелю на Середземному морі. Він — сивий, в інвалідному візку. Витатуювана на плечі сирена, напис LUCKY і якірці указували про те, що Тоні, швидше за все, загартований морський вовк. Погляд розгубленого немовляти з-під кошлатих брів свідчив про немилосердну хворобу, яка назавжди потьмарила його розум.

Супутниця Мері — літня леді у бузковій сукні з ниткою перлів на шиї. Ледь витягнуті мочки вух — отже, масивні сережки з коштовним камінням вона носить усе життя.

Їхній ранок був незмінним, вони завжди снідали на терасі. Мері замовляла салат і тунця для себе, манну кашу та бісквіти — для Тоні.

Той вередував: розкидав горіхи і проливав джем, пускав слину на потертий кітель і загрозливо розгойдувався у візку. Мері тримала напохваті серветки, гладила його сивий чуб і вмовляла з'їсти ще ложечку.

Іноді вона відлучалася по десерт. Клала на тарілку два невеликі тістечка й наче виправдовувалася перед офіціантами:

Зраджував мені з кожною спідницею

— Він у мене такий ласунчик!

Вона наштрикувала тістечко на виделку і робила "літачка", спрямовуючи його до вуст Тоні. Забава тому подобалася, і він охоче відкривав беззубого рота.

Увечері на танцях вона кружляла довкола візка, тримаючи Тоні за руку. А він щосили "танцював" — розгойдував ногами і крутив головою. Усі, як могли, підбадьорювали Тоні, плескали та кричали "браво".

Після танців Тоні рвався до дівчат. Мері з гідністю підвозила його до кожної, він палко цілував ручки й щічки. Козиряв гідно, з молодецькою хвацькістю. З блаженним обличчям вирушав спати.

Мері поверталася. Вона курила тонкі цигарки із позолоченого портсигара і приймала чергову порцію захоплення їхнім коханням. А одного разу була аж надто відверта:

— Ми з Тоні розлучилися 1985-го. Не змогла витримати, що зраджував мені з кожною спідницею. Я влаштовувала йому скандали, п'ять разів лягала у клініку. Коли захворів, усі коханки його зреклися. А я повернулася, і щаслива. Бо вже не ревную.

Зараз ви читаєте новину «Мері вже не ревнує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути