—?Гості просять рецепт горілки на лимонах. Але як чують, що треба 40 днів, бажання пропадає, — каже 23-річна Анастасія Любарець із Черкас. До святкового столу витримує горілку на цедрі.
Зчищає жовту шкуру із 10 лимонів тонко, як картоплю. Як зачепити білий шар, дає гіркоту. З лимонів без цедри вичавлює сік, ставить у морозилку.
—?Скручую шкірку трубочкою та запихаю у пластикову пляшку. Наливаю літр горілки, закручую. Ставлю у платтяну шафу. Там темно й сухо, добре настоїться. За 40 днів виймаю та проціджую крізь сито. Втрачає запах алкоголю і стає жовтувата. Тоді сік розморожую.
У каструльці 250 г цукру заливає 1,25 л води. Гріє до розчинення. Доливає сік та горілку, розливає по пляшках. Подає прохолодним, улітку з льодом.
—?Алкоголь невідчутний. Ніби освіжаючий напій. Згадуєш про горілку, як встаєш зі стільця і крутиться голова.
Коментарі