вівторок, 02 вересня 2014 05:15

У вино з яблук додають родзинки

— Анісівка, Антонівка, Ранет — найкращі сорти для вина. Сочні, ароматні, — розказує 63-річний Микола Фіцик з Фастова на Київщині.

У вересні робить яблучне вино. На 10-літровий бутель бере п'ять відер яблук. Миє, розрізує начетверо й вибирає серединки. Витискає сік через електричну соковижималку. Виливає в бутель. Досипає 1 кг цукру та 400 г родзинок. Не миє, бо на сушеному винограді є дріжджі.

— Закрив кришкою пластмасовий бутель із ручками по боках. Продавався з нею. Хароший такий. Посередині кришки зробив дірку. У неї встромляю шланг, усе обліплюю пластиліном. Щоб у бутель воздух не попадав, бо скисне. Другий кінець — у банці з водою. Грає й булькає. Ставлю в хаті на теплому місці, бо в літній кухні вже холодно. Булькає собі місяців три-чотири.

Готове вино стоїть тихо. У воду перестає виходити газ. Тоді напій розливає для зберігання.

— Краще не одразу. Вино може догравати тихо і вихід газу буде непомітний. Бутель стоїть закупорений до півроку.

 

 

Зараз ви читаєте новину «У вино з яблук додають родзинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути