понеділок, 17 жовтня 2016 05:50

У морс із обліпихи додають коньяк, імбир і м'яту

— Коли готую, люблю змішувати корисні вітамінні компоненти. Морс із ягід обліпихи — улюблений напій. А як додати горілки чи коньяку, буде ще й зігріваючий, — каже 58-річна Марія Івченко з Полтавщини.

Бере 1кг ягід обліпихи, розчавлює дерев'яною ложкою в емальованій каструлі. Віджимає крізь марлю. Виходить 600 г — це три склянки соку. Додає по склянці відвару м'яти, 0,5 ч. л. сушеного імбиру, 50 г меду замість цукру.

— Випиваю склянку щодня. Через три дні готую свіжий. Взимку такий вітамінний напій допомагає не хворіти на застуду. Це — безалкогольний. Для алкогольного додаю ще півсклянки коньяку. За великих морозів зігріваюся таким після роботи, бо працюю на базарі продавцем.

Зараз ви читаєте новину «У морс із обліпихи додають коньяк, імбир і м'яту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути