— Люблю крюшони. Бо мені дуже смакує оця холодна суміш вина, шампанського та фруктів, — каже 34-річна Валерія Пилипчук із Хмельницька. — Беру кілограм ягід. Змішую з кількома ложками цукру. Додаю півсклянки вишневого сиропу та склянку лікеру. І хай усе це 4 години настоїться. Мию в гарячій воді апельсин і лимон. Нарізую кружечками і додаю до ягід. Вливаю пляшку охолодженого білого вина та шампанського. На чайну ложку меду притрушую дрібку імбиру і розколочую напій.
— Не перестарайтеся зі спеціями, бо вони спотворять винний смак. Якось із подругою ми накидали кориці, то мені було несмачно.
Проціджує. Розливає в келихи. Миє та обсушує листя м'яти. Прикрашає нею крюшон і подає гостям.
×
Коментарі