— Десерт із сиром і кисло-солодкими фруктами полюбляють мої діти. В домашніх солодощах немає домішок. Найчастіше роблю з ківі, — розповідає Ірина Слащева, 37 років, із Хмельницького.
Для страви використовує силіконові форми — ялинки, зірки та сердечка. 2 ст. л. желатину замочує у воді кімнатної температури на 15 хв. В іншій посудині збиває 200 г домашнього сиру.
— Сир можна попередньо перетерти у ступі. А якщо це сиркова маса, яку купуємо в маркетах, добре покласти її на марлю та підвісити на годинку — щоб витекла зайва рідина. В мене зараз домашній. У розтертий сир додаємо дві дрібки ванільного цукру та чотири ложки згущеного молока. Все збиваю в блендері.
Коли желатин набух, кладе його в невелику каструлю й ставить на малий вогонь. Помішує, щоб розчинився. До кипіння не доводить. Тоді тонкою цівкою вливає розчинений желатин у посудину із сиром. Вдруге збиває у блендері.
— Тепер цю масу вливаємо у силіконову формочку та ставимо в холодильник на годину. Цього достатньо, щоб застигло желе.
Два стиглі ківі нарізує кружальцями, кладе на сир. Прикрашає десерт тридцятьма "зернами" граната.
Коментарі