— Густий гарячий суп із запеченого гарбуза взимку — моя улюблена їжа. Обожнюю гарбуз і придумую з нього страви, — каже Наталія Святна, 33 роки, із Києва.
Півкіла гарбуза нарізає великими квадратами. Змащує олією. Викладає на деко і запікає при температурі 180°С 20 хв., поки не стануть м'якими.
Запечений овоч збиває блендером. Додає трохи гарячого овочевого бульйону та сік половинки лимона. Вкидає чайну ложечку потертого імбиру та чотири зубчики часнику, посипає каррі.
— А от цибульку підсмажую на гарячій сковорідці. Так виходить смачніше. Іноді додаю в підсмажку трохи тертої моркви, грибів.
Цибулину кришить кільцями, підсмажує. Подрібнює все до однорідного пюре, додавши сіль, перець та спеції.
— Солодкуватий овочевий смак можна підкреслити вершками або маслом.
Додає в тарілки з супом свіжу зелень: петрушку та кріп.
Коментарі