понеділок, 22 серпня 2016 05:55

"Соус виходить тягучий, мов карамель"

— Придумав нещодавно новий салат із печінки та смажених помідорів. Присмачую його підсмаженими яблуками та грибами, — каже кухар 38-річний Віталій ЯРОСЛАВЕНКО з Броварів на Київщині.

Бере 0,5 кг курячої печінки. Миє та чистить від плівок. Обсмажує на сковорідці. Спочатку — на сильному вогні близько хвилини. Щоб з'явилася рум'яна скоринка. Потім вогонь збавляє й смажить печінку до готовності. Одразу знімає зі сковороди й викладає на блюдо.

— Не перестарайтеся та не пересушіть. Вона має бути ніжна. У салат печінку кладу теплою, бо холодна не смачна.

Бере два яблука, ріже скибками. Обережно кладе на розігріту сковороду, заздалегідь политу олією. Перевертає. Нарізає кільцями два помідори. Злегка обсмажує. Викладає на теплу печінку.

300 грамів шампіньйонів ріже пластинами і смажить до золотистої скоринки. Викладає до страви.

Миє великий пучок руколи. Рве руками й посипає.

— Салат готовий. Проте найголов­ніше — попереду. Щоб підкреслити його смак, я готую кисло-солодкий соус із гранатового соку. Такий ­люблять у країнах Сходу. Склянку соку перемішую з півсклянкою меду. Ставлю на маленький вогонь. Доки мліє, додаю пів чайної ложки солі, вичавлюю півлимона. За півгодини прибираю з плити. Даю 15 хвилин настоятися. Поливаю салат. Соус виходить тягучий, мов карамель. Пікантний на смак.

Італійську закуску готують п'ять хвилин

— Томати, часник і сир поєднуються ідеально. Це класичне тріо використовують для приготування страв італійської кухні. Три-­чотири зубчики часнику залити 5 ст. л. оливкової олії. Нехай декілька днів настоїться.

Обсмажити з двох сторін невеликі шматки житнього хліба. Просочити їх часниковою олією. Покласти зверху помідори нарізані кільцями. Збризнути бальзамічним оцтом. Доповнити кружечками моцарели, бринзи чи будь-яким тертим сиром. Полити часниковою олією. Присипати дрібно нашинкованою петрушкою. Лише 5 хвилин — і смачна закуска готова.

Зараз ви читаєте новину «"Соус виходить тягучий, мов карамель"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути